naujienos Naujienos

Gabrielė Martirosianaitė: jei būčiau desertas, būčiau šokoladas su druska

Elžbieta Monkevič, žurnalas „Verdu ir kepu“, 2019-04-19, 7:50


Gabrielė Martirosianaitė – TV ir renginių vedėja – taip ji prisistato pati. Taip pat ji sako, jei būtų desertas, būtų šokoladas – su druska arba su aitriosiomis paprikomis. O mes pridursime, kad ji – pavojingas kokteilis, nes mergina, gebanti suderinti savyje grožį, protą, šmaikštumą ir žavesį nepavojinga būti negali. Tad kokias maisto nuodėmes ji mums išpažįsta?

Ką valgote?

Norėjau pasukčiauti ir pasakyti, kad kokį sveiką produktą dabar kertu, bet, tiesą sakant, – šalia manęs bulvių traškučiai (juokiasi).

Be kokio maisto savęs neįsivaizduojate?

Nebūtų maisto – nebūtų manęs.

Ar valgote paruoštą maistą iš prekybos centrų?

Ne, dažniausiai gaminu namuose arba užsuku į kavines/restoranus.

Mėgstamiausias greitas maistas?

Bulvytės!

Pica ar burgeris?

Pica! Skaniausia man – keturių sūrių.

Mėgstamiausias desertas?

Visi lengvi, ne per saldūs ir baltos spalvos (juokiasi). Pavyzdžiui, panakota atitinka visus šiuos punktus!

Mėgstamiausi pusryčiai?

Sourdough duona su trintu avokadu! Nesuskaičiuojamą galybę tokių sumuštinių galiu suvalgyti.

Kokių pusryčių į lovą norėtumėte?

Norėčiau kavos ir šviežių uogų! Visa kita lovoje man pernelyg komplikuota valgyti – esu linkusi apsipilti, išpilti, aptaškyti, išsiterlioti (juokiasi).

Dėl kokio maisto galite parduoti sielą?

Sielą, sako, tik velniui galima parduoti, manau, tai būtų žymiai įdomiau nei dėl vieno maisto produkto ar patiekalo (juokiasi).

Jei turėtumėte valgyti visus metus vieną produktą, kas tai būtų?

Kaip sunku išsirinkti!!! Juk jau po kelių savaičių bet kuris produktas taptų nebe toks skanus, bet renkuosi avokadą. Jį ir dabar galėčiau pavadinti dažniausiai valgomu maisto produktu.

Kokius 3 produktus paimtumėte į negyvenamą salą? Ir kokius 10 patiekalų iš jų pagamintumėte?

Geriau pasiimčiau vieną virtuvės šefą ir rinkčiau jam visokius produktus, esančius toje saloje. Ir teliktų laukti pagamintų skanėstų bestebint saulėlydį (juokiasi).

Su kuo iš maisto pasaulio norėtumėte papietauti?

Alfai, kada einame pietų? (juokiasi)

Ar turite kulinarinių idealų?

Su dideliu susižavėjimu žiūrėjau laidų ciklą „Chef’s table“ ir kiekviename epizode atrasdavau vis naujų idealų – neįtikėtinai talentingų, kūrybiškų ir įdomių virtuvės šefų.

Mėgstamiausia virtuvė?

Japonų! Matyt, ji man tiesiog kelia nostalgiškus prisiminimus – esu gyvenusi Tokijuje ir išragavusi visus skaniausius šios virtuvės patiekalus.

Baisiausias / šlykščiausias dalykas, kurį teko valgyti?

Pietų Afrikos Respublikoje valgiau džiovintų lervų. Net dabar prisiminus šiurpuliukai kūnu nubėgo.

Ko niekada nevalgytumėte?

Sugedusio ar prastai kvepiančio maisto!

Visą straipsnį skaitykite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: