Kulinarinė greitoji

  • Aurelija:

    Kaip padaryti cukraus plūtelę ant krembriulė? Ačiū

    Sveiki, ant stipriai atšaldyto kremo paviršiaus užberkite storoką sluoksnį smulkaus cukraus ir padekite kulinariniu degikliu. Jei jo neturite – dėkite po stipriai įkaitintu griliu orkaitėje.

  • Rugile:

    Sveiki. Noriu pasigaminti slyvų čatnį. Tačiau nerandu tikslių ingridientų proporcijų Jūsų recepte. Gal galite patikslinti?

    Labai prašom:

    • 500 g slyvų
    • 250 g svogūnų
    • 2-3 aitriųjų paprikų
    • 120 g cukraus
    • 150 g obuolių acto
    • 1 nubraukto šaukštelio druskos
    • 1 šaukšto tarkuotos imbiero šaknies
    • 3-4 cinamono lazdelių
    • 1 žvaigždanyžio
    • 50 ml aliejaus

     

  • Deimantė:

    Sveiki, ką galima pagaminti iš didelio kiekio aviečių? Gaminau sirupą, uogienę, užšaldžiau žiemai, nebeliko minčių...

    Sveiki, puikus pasirinkimas – aviečių actas – avietes užpilti obuolių actu ir laikyti tamsioje vietoje 3-4 savaites, po to perkošti, taip pat galima pagaminti džiovintų aviečių juosteles.

    1 kg aviečių paimkite 100 g cukraus. Pertrinkite viską per sietelį, kad neliktų sėklyčių, pavirinkite 20-25 min, o po to išpilkite į skardą plonu sluoksniu ir džiovinkite prie 75-80 °C orkaitėje kol išdžius. Supjaustykite juostelėmis, pabarstykite milteliniu cukrumi ir susukite į ritinėlius.

    Taip pat galima pagaminti marmeladinius saldainius panaudojant cukrų marmeladams.

  • Aurelija:

    Kodėl tirpinamas šokoladas sušoka į gumulą?

    Šokoladas sušoka į gabalus, nes tirpinant pateko vandens arba buvo perkaitintas.

  • Marija:

    Ką ruošti iš didesnio kiekio šviežių vyšnių? Uogienės virti nenoriu...

    Sveiki, galima gaminti medaus užpiltinę. 2/3 vyšnių be kauliukų ir 1/3 medaus – vyšnias užpilti medumi, sandariai uždaryti ir laikyti 3 mėnesius tamsioje vietoje. Po to perkošti ir vyšnias sunaudoti įdarams, pagardams, o gėrimą dar laikyti apie pusę metų buteliuose.

    Galima pagaminti vyšnių sultis arba užkonservuoti vyšnias vyšnių sulčių drebučiuose iš sulčių ir cukraus marmeladui. Vyšnių čatniai, pagardai, padažai.

  • Aurelija:

    Senovinėje knygoje skaičiau, kad persūdytą sriubą galima „išgelbėti“ įbėrus ryžių. Kiek jų reikia berti ir ką padaryti, jei nesinori ryžių sriubos?

    Gelbėjant sriubą ir pridedant kažkurio produkto, net jį išėmus, liks skonis. Tad šiuo atveju reikės susitaikyti. Jei nemėgstate ryžių, galite pridėti makaronų, taip pat galima išvirti visą bulvę sriuboje. Bet geriau būti atsargiam sūdant. 🙂

  • Doingstuff:

    Sveiki, kepiau morengus ir liko daug trynių. Ką su jais galima padaryti?

    Sveiki, galima kepti mielinius kepinius su tryniais, galima pagaminti krembriulė, kitus desertinius kremus, trapios tešlos kepinius. Taip pat galima trynius užšaldyti. Ant indelių užrašykite, kiek trynių indelyje ir kada buvo užšaldyti. Juos laikyti šaldiklyje galima iki pusės metų.

  • Aurelija:

    Laba diena, noriu nusipirkti matavimo puodelius. Kokius geriau pasirinkti?

    Sveiki, matavimo puodelių yra įvairių. Tai gali būti šaukštai – nuo 2 ml iki 100 arba 50 ml, kur yra 5 ml – šaukštelis, 10 ml – desertinis šaukštas, 15 ml – šaukštas, po to įprastai eina 50 ir, jei būna – 100 ml.

    Kiti matavimo puodeliai paprastai yra 4, iš kurių vienas – 250 ml, 2/3 – 165 ml, 1/2 – 125 ml ir 1/4 – 62 ml. Bet taip pat parduotuvėse pasitaiko ir kitokių, kur didžiausias yra 240 ml ir atitinkamai mažesni. Mililitrai gali skirtis, bet visuomet bus 1, 2/3, 1/2, 1/4. Gaminant patiekalus, reikalaujančius ypatingo tikslumo, būtinai atkreipkite dėmesį, kokios talpos yra jūsų turimi puodeliai.

  • Doingstuff:

    Laba diena, mane mama verčia valgyti žuvies kotletus. Kaip jai pasakyti, kad to nedarytų?

    Sveiki, o gal pabandykite ką nors mamai pagaminti? VMGonline.lt galite rasti daug paprastų ir gardžių receptų. 🙂

  • paula:

    Sveiki, kiek kepu tortilijas, visuomet sudeginu. Pasakykite prašom kaip to išvengti. Ačiū.

    Sveiki, manome, labai pravers vienas patarimas. 🙂 https://www.facebook.com/verduirkepu/photos/a.882732555129212.1073741828.859956267406841/1599307080138419/?type=3&theater

    O jei rimtai – įkaitinkite keptuvę, stipriai sumažinkite kaitrą, dėkite tortiliją, lengvai pateptą aliejumi, ir kepkite. Stebėkite kepimą, nepabėkite. Kai iškeps viena pusė, apverskite ir kepkite toliau. Svarbu atidumas ir nedidelė kaitra.

  • Reda:

    Sveiki, man šiek tiek neaišku dėl aliuminio folijos naudojimo. Jos viena pusė yra blizgi, o kita matinė. Kuri pusė turi būti viduje norint įvynioti maistą kepimui orkaitėje ar kepsninėje? Ačiū.

    Sveiki, skirtumas blizgume yra folijos gaminimo proceso pasekmė, o ne reikšmingai veikiantis maisto gaminimą faktorius. Vyniokite taip, kaip jums yra patogiau.

  • Gabija:

    Sveiki, artėja maisto gaminimo atsiskaitymas ir reikia internete susirasti receptą, kurį eitų pagaminti per 2,5 val. Ir būtinai orkaitėje. Gal turite receptų ir galėtumėte pasiūlyti?

    Sveiki, labai mažai informacijos – ar tai turi būti pagrindinis patiekalas, ar koks nors užkandinis pyragas, ar kepinys, ar tai turi būti daržovinis patiekalas, ar žuvis, ar mėsa. Praktiškai beveik visi receptai, gaminami orkaitėje ir esantys VMGonline.lt portale, patenka į šią kategoriją, tad labai sunku ką nors patarti. Tiesiog įrašykite paieškos langelyje žodį „orkaitėje“ ir galėsite išsirinkti iš šimtų receptų, kas jums labiau patinka.

  • Jonė:

    Laba diena, pilnas sodas rabarbarų, ką pasiūlytumėt gaminti iš jų, kol dar ne per vėlu? :-) Girdėjau, kad peraugusiųjų jau negalima valgyti dėl susidariusios rūgšties.

    Sveiki, iš rabarbarų galima virti džemus, pagardus. Puikiai tinka pyragams, netgi rauginimui. Taip pat galite rabarbarus užšaldyti. Daug receptų su rabarbarais galite rasti čia: http://vmgonline.lt/?s=rabarbar&post_type=receptai

  • orinta:

    Kaip manote, ar į šaltibarščius verta pilti pieno ar vandens? Jei taip, kiek jų pilti, jei ruošiame maistą keturių asmenų šeimai? Ir kokius burokėlius pirkti – marinuotus ar virtus? Ačiū.

    Sveiki, viskas priklauso nuo to, kokius šaltibarščius labiau mėgstate – skystesnius ar tirštesnius. Bet jei piltumėte, tuomet siūlome išbandyti raugintas išrūgas – jos yra gana skystos ir nekeičia skonio. O burokėliai skaniausi kepti su lupenomis orkaitėje. Bet vėlgi, tai yra skonio reikalas. Virti burokėliai suteikia švelnesnį skonį, marinuoti – marinato skonį, kepti – saldesni. Rinkitės ir bandykite, tikrai atrasite savo mėgstamiausią skonį.

  • Jolita:

    Sveiki, artėja Mamos diena, labai norėčiau nustebinti mamą. Ji be galo mėgsta kepinius, pyragus, tortus ar desertus, kurie yra su varške. Prašau rekomenduokite kokį receptą. :-)

    Sveiki, VMGonline.lt galite rasti labai daug kepinių ir desertų su varške. Prašom, rinkitės, koks labiausiai patinka http://vmgonline.lt/?s=var%C5%A1k%C4%97&post_type=receptai

    Mūsų favoritas yra šis: http://vmgonline.lt/receptai/baltojo-sokolado-varske%cc%87s-ir-morengu%cc%a8-tinginys/ bet reikia turėti omenyje, kad jis labai greitai tirpsta. 🙂

  • Lina:

    Ar ridikėliai tinkami valgyti ir švieži, ar juos galima virti, kepti, troškinti, dėti į apkepus? Ačiū.

    Sveiki, ridikėlius galima kepti, marinuoti, rauginti. Siūlome taip pat ridikėlius pagrilinti – tiesiog perpjaukite pusiau ir lengvai apkepkite ant grotelių (patogumui galite suverti ant plonų iešmelių). Patiekite su „vinaigrette“ padažu, gardintu žolelėmis.

  • Kestutis:

    Kaip išvirti tikrai skanią rūgštynių sriubą?

    Sveiki. 🙂 Mums labiausiai patinka labai paprasta sriuba, kurioje pagrindinis akcentas yra šviežiai rinktos rūgštynės. Smulkinti ropiniai svogūnai, svogūnų laiškai ir sutraiškyta česnako skiltelė lengvai pakepinami svieste, užpilama daržovių sultinio, užverdama, sudedamos supjaustytos bulvės, kai jos išverda suberiamos rūgštynės ir 1–2 minutes apverdama. Pasūdoma ir patiekiama su grietine ir virtu kiaušiniu. Absoliučiai klasikinis variantas. Mūsų favoritas. 🙂

  • Beata:

    Laba diena, susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)

    Sveiki, išties „aquafabos“ morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto etc. Tad jei naudojate pirktinį, būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip pat turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą, tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti bandyti bandyti.

  • Laura:

    Laba diena, patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.

    Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas etc. Kepiniai išeis ir su sviestu, ir su margarinu.

  • Julija:

    Sveiki, ar šokoladinis „braunis“ su avietėmis, iškeptas keksiukų formoje, viduje turi likti drėgnas, ar turi būti iškepęs iki galo?

    Sveiki, „braunis“ tuo ir geras, kad gali būti įvairus. Mums skaniausias, kai šiek tiek lieka drėgnas. 🙂