Kulinarinė greitoji

  • Reda:

    Kokiems kepiniams tinka alyviniai obuoliai, jei apskritai tinka? O gal kompotams?

    Sveiki, pagal taisykles alyviniai nėra patys tinkamiausi obuoliai kepimui dėl savo konsistencijos. Tuo tarpu dėl puikaus skonio kepiniai gaunasi ypač gardūs. Tad jeigu jūs mėgstate tvirtesnius pyragus, tuomet kepkite pyragus su kitokios rūšies obuoliais, bet jei nebijote, kad pyrago gabaliukas lėkštėje gali ir sugriūti (be gali ir išsilaikyti :)) – nuostabaus saldžiarūgščio skonio alyviniai obuoliai puikiai tam tinka. Ypač patiektas dar ir su ledų rutuliuku.

  • Nijole:

    Mėlynes šeimos nariai labai mėgsta. Jų kasmet prisirenkame daugiau, nei valiojame suvartoti. Kam be uogienių šios uogos dar yra tinkamos? Šaldyti? Džiovinti? Receptai irgi nepamaišytų, ypač desertų. Ačiū Jums.

    Sveiki, mėlynės puikiai tinka šaldyti. O desertų tikrai labai daug yra mūsų portale ir Verdu ir kepu žurnale. Receptuose, kur naudojamos šilauogės galima naudoti mėlynes

    http://vmgonline.lt/?s=%C5%A1ilauog

  • Lione:

    Išduokite pomidorų sriubos receptą, kuris svečius priblokštų. Jūs tikrai tai galite. Ačiū:)

    Ačiū jums labai už pasitikėjimą. Kadangi dabar vasara, tai įtariam, kad kalba eina apie šaltą sriubą? Avietės puikiai tinka, braškės, apelsinai, taip pat galite papiltomai apibarstyti sriubą skrudintos šoninės dulkėmis, tuomet sriubą gaminkite aštresnę. Gal netgi reikėtų ieškoti ne kažkokių receptų įmantresnių, bet įdomesnį patiekimą.  Sluoksniuota sriuba patiekiama stiklinaitėse – viena dalis agurkinė su avokadais, kita – pomidorų su avietėmis. Taip pat tokią dvispalvę sriubą galima patikti ir lėkštėje – pylant į lėkštę skirtingų spalvų sriubą iš abiejų pusių. Pabandykite patiekti gaspačą su greipfrutų arba apelsinų šerbetu. Gal netgio reikėtų

  • Guoda:

    Kaip panaudoti rūkytą žuvį? Iš pajūrio atsivežame po savaitgalio, pavalgome vakarienei ir viada šiek tiek lieka. Gal yra kokių užtepėlių receptų?

    Sveiki, taip, visuomet galite pasigaminti salotų arba užtepėlių. Salotoms tinka visos šviežios daržovės, medaus garstyčių užpilas. O užtepėlėms naudokite kreminį sūrelį – tai labai paprasta ir gardu

  • Lili:

    Sveiki,gal žinote kur galima rasti nusipirkti taco krepšelių arba kaip juos pasigaminti?

    Sveiki, taco krepšelių tikrai galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Ieškokite tarp Santa Maria produktų

  • Kotryna:

    Kaip panaudoti šviežius žirnius? Kam jie tinka?

    Sveiki, viskas priklauso nuo to, kokius žirnius naudosite – ar cukrinius ar įprastus. Cukrinius žirnelius galima valgyti kartu su ankštimis, o paprastus žirnius reikia išlukštenti. Kol yra galimybė, valgykite kiek įmanoma daugiau šviežių žirnelių, gaminkite salotas, glotnučius. Žirnelius galima sušaldyti arba gaminti įprastai – sriubos, troškiniai, padažai makaronams. Svarbu žirnelių nepervirti.

  • leja:

    Gal galite išduoti keletą įdomesnių šašlykų marinavimų receptų? Girdėjau apie marinatą su mėlynėmis, bandėme gaminti, bet išėjo šiaip sau. Dėkoju.

    Sveiki, gero šašlyko paslaptis – gera, kokybiška mėsa. Marinatai tikrai gali būti įvairūs.

    Obuolių:

    1 l obuolių sulčių

    1 šaukšto pomidorų pastos

    100 ml aliejaus

    0,5 kg svogūnų

    Druskos

    Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

    1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos

    4–5 šakelių čiobrelio

    Mėtų:

    1 didelio svogūno

    4 skiltelių česnako

    2 lauro lapų

    ½ šaukštelio Kajeno paprikos

    3–4 šakelių rozmarino

    2 šaukštų smulkiai pjaustytų šviežių mėtų

    3 šaukštų alyvuogių aliejaus

    Druskos

    Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

    Daugiau marinatų galite rasti naujajame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje bei VMGonline.lt :)

    http://vmgonline.lt/receptai/kokosine-vistiena/

    http://vmgonline.lt/receptai/didkepsnis-terijakis-su-sparaginemis-pupelemis/

     

     

  • leja:

    Patiko receptas varškėčiai be miltų. O ar įmanoma blynus be miltų iškepti? Ačiū.

    Sveiki, kanoninių blynų be miltų neiškepsite. Galima iškepti paplotėlius su bananais ir kiaušiniais, bet tai bus labiau bananinis omletas, galima dėti maltų avižinių dribsnių arba sėlenų, bet vėlgi ar tai bus blynai? Bus tiesiog naujas patiekalas, nei blogesnis, nei geresnis, tiesiog kitoks. :) Viskas priklauso, ką jūs turite omenyje, sakydami miltai – ar tai tik kvietiniai miltai, ar tai ir kitokių grūdų miltai. Jei norite pakeisti konkrečiai kvietinius miltus, tuomet pasirinkimas labai platus, jei tai negali būti grūdų miltai, tai pasirinkimo ir nėra. Jei galite vartoti bulvių krakmolą, blynelius su juo kepti galite.

  • olga:

    Prisiauginau daug mėtų. Kokiuose patiekaluose jas naudoti?

    Sveiki, idealiausi deriniai: mėtos + žalieji žirneliai, mėtos + aviena. Taip pat nedidelį kiekį mėtų galima naudoti žolelių padažuose. Galima išsivirti mėtų drebučius, prisidžiovinti, prisišaldyti.

  • Loreta:

    Gal žinote, iš kokių serbentų ir agrastų virti uogienes? Iš prisirpusių ar geriau nuskinti dar kietus ir rūgštesnius? Esu valgiusi agrastų uogienę, kurioje uogos maloniai persikando, atrodė nesubliuškusios, nesuvirusios, abejoju, ar iš gerai prinokusių toks efektas pavyktų.

    Sveiki, uogienėms virti tinkamiausios uogos yra prinokusios, bet tvirtos, iš minkštų ir labai prinokusių geriausia virti džemus arba marmeladus.

  • Reda:

    Kaip įdomiai panaudoti braškes, kokiems patiekalams jos geriausiai tinka?

    Sveiki, be abejonės, braškes valgykite šviežias. Taip pat gaminkite salotas, pertrintas braškes dėkite į padažus, kepkite pyragus, gaminkite gėrimus, desertus – uogų salotas, putėsius, drebučius, šaltas sriubas. Pamėginkite šiek tiek braškių įdėti į gaspačą. Taip pat nepamirškite uogų prišaldyti.

  • Raimonda:

    Nusipirkau virtų nelukštentų krevečių ir nežinau, kaip jas paruošti. Gal galite parašyti lengvą, greitą, vasarišką receptą? Ar reikia jas išdarinėti ir tada gaminti? Ar gaminti ir tada rakinėti po vieną? Receptas turi tikti valgyti ir vaikams. Ačiū. :-)

    Sveiki, virtas krevetes reikia išlukštenti prieš gaminant. Vaikai paprastai nemėgsta labai sudėtingų patiekalų, tad patiekalas turi būti pats paprasčiausias. Taip pat vaikai mėgsta makaronus, tad, mūsų manymu, geriausias variantas šiuo atveju yra makaronai su krevetėmis. Keptuvėje ant mažos kaitros pakaitinkite sviestą, sudėkite krevetes, galite įdėti kelias supjaustytas džiovintų pomidorų puseles, įpilkite grietinėlės ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Įberkite druskos, jei reikia, ir smulkiai pjaustytų petražolių – aišku, jei jūsų vaikai mėgsta petražoles.

  • Guoda:

    Kaip įdomiai salotose ar desertuose panaudoti arbūzą? Laikausi dietos. Ačiū. :-)

    Sveiki, jeigu laikotės dietos, arbūzo geriau daug nevalgyti, nes jame yra nemažai cukraus. Desertui gaminkite arbūzų šerbetą, derindami arbūzą su greipfrutu, tarkuotais žaliais burokėliais, špinatais.
    Salotose arbūzas puikiai dera su šiek tiek sūresniais produktais, pvz., sūriais.

  • Simona:

    Sveiki, kaip galima skaniai pagaminti smidrus?

    Sveiki, išties dabar yra pats smidrų sezono įkarštis. VMGonline siūlo labai platų patiekalų iš smidrų pasirinkimą: http://vmgonline.lt/?s=smidr.

    Kad ir ką gamintumėte iš smidrų, svarbiausia jų neperkepti arba nepervirti. Smidrai turi likti traškūs ir sultingi. Pvz., kepant orkaitėje žalius smidrus 190 °C jiems pakanka 5 min.

  • Pupa:

    Kokie populiariausi vandens gardinimo vaisiais / daržovėmis deriniai. Citrina plius mėtos išbandyta, o gal galima ką įdomesnio?

    Sveiki, galite dėti įvairiausių vaisių, uogų, kvapnių daržovių. Puikiai tinka melionai, mangai, persikai, agurkai, pankoliai. Svarbu, kad vaisiai / daržovės būtų kvapnūs ir tas kvapas jums patiktų. Taip pat naudokite ir kitas prieskonines žoleles, ne tik mėtas: čiobrelius, peletrūnus, melisas, bazilikus.

  • Marija:

    Labai mėgstu „Cezario“ salotas, bet niekaip neprisiverčiu pati paruošti joms padažo. Kaip tai padaryti?

    Padažas „Cezario“ salotoms gaminamas labai paprastai. O receptą galite rasti čia: http://vmgonline.lt/receptai/tortilla-su-cezario-salotomis/

  • Karolina:

    Sveiki. Susiduriu su amžina problema: ką daryti su mėsos sultimis, išsiskyrusiomis keptuvėje? Kada pilti aliejų?

    Sveiki, jūsų nurodytu atveju labiausiai tikėtina, kad per daug produktų dedate į keptuvę – ji atšąla, nėra reikalingos kepimui temperatūros, ir produktai pradeda troškintis, o ne kepti. Prieš pradėdami kepti, įkaitinkite tuščią keptuvę, po to įdėkite (įpilkite) riebalų, juos irgi įkaitinkite. Tik tada dėkite mėsą. Nedėkite visko iš karto, dėkite kelis gabaliukus, palaukite, kol jie apkeps ir temperatūra keptuvėje pakils, ir tik tada vėl dėkite mėsą į keptuvę.

  • Eglė:

    Laba diena, man – 15 metų, aš gaminti nemėgstu, bet reikia. Kaip išvirti ryžius? Ačiū.

    Sveiki, viskas priklauso nuo to, koks turėtų būti rezultatas. Biriems ryžiams išvirti imkite arba plikytus, arba ilgagrūdžius („basmati“, „yasmine“) ryžius. Verdant birius ryžius imkite 1 dalį ryžių ir šiek tiek mažiau nei 2 dalis vandens („basmati“ ir „yasmine“ ryžiams imkite dar mažiau vandens – apie 1,5 dalies). Virkite ne mažiau nei stiklinę ryžių, nes mažesnį kiekį sukontroliuoti sunkiau. Suberkite ryžius į sietelį, perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į puodą (jis neturi būti labai didelis) ir užpilkite vandeniu. Uždenkite, užvirinkite ant didelės kaitros, po to sumažinkite kaitrą ir virkite 12 min. Nukaiskite, palikite neatidengę dar 4–5 min. Jei yra galimybė, uždenkite puodo dangtį dar ir rankšluosčiu. Po to ryžius išpurenkite šakute. Jei turite daugiau laiko, galite ryžius užvirti ir labai greitai perkelti į paruoštą vietą (paklokite rankšluostį, žurnalų arba laikraščių, padėkite padėkliuką ir pastatykite ten neatidengtą puodą su ryžiais, viską gerai užvyniokite, šiltai užklokite ir laikykite tiek, kiek jums reikia – net ir kelias valandas).

  • ona:

    Ar tiesa, kad pomidorus reikia išimti iš šaldytuvo ir prieš juos pjaustant salotoms šiek tiek palaikyti? O agurkus ir salotas? Dėkoju.

    Sveiki, pomidorų ir agurkų laikyti šaldytuve nerekomenduojama. Bet tam, kad būtų traškesni, supjaustytus agurkus galima sudėti į vandenį su ledukais ir palaikyti šaldytuve 15-20 min. Salotas naudokite tiesiai iš šaldytuvo

  • ŽYDRŪNĖ:

    Sveiki, ar įmanoma padaryti Bešamelio padažą be pieno produktų ir glitimo? Ar išeitų iš sojų pieno ir kukurūzų miltų / krakmolo?

    Sveiki, taip, tokiu principu jūs galėsite pagaminti baltą tirštą padažą, bet tai nebus bešamelis. Skonis ir tekstūra skirsis. Bet mes tikrai nepasakysime, kad tai bus blogai. Tai tiesiog bus kitaip, arti, bet kitaip.