naujienos Naujienos

Erika Vitulskienė: meilė šokoladui ir pyrago katastrofa, kurios neturėjo būti

VMGonline.lt, Vytautės Ribokaitės nuotr., 2019-07-10, 16:00


Visada besišypsanti ir veikli Erika Vitulskienė, plius dydžio drabužių mados namų įkūrėja ir operos solisto, dainininko Merūno Vitulskio žmona, tapo trečiąja vasariškos „Skonio iššūkio“ laidos dalyve. Nors laidoje gamino pertrintą burokėlių sriubą, Erika išdavė, kad jos didžiausia maisto nuodėmė yra… šokoladas, dar kartą šokoladas ir viskas iš jo. Net ir į negyvenamą salą pasiimtų būtent jį.

Įsivaizduokite, kad esate negyvenamoje saloje. Be kokio maisto produkto neišgyventumėte?

Manau, kad be saldumynų. Jei konkrečiau – be šokolado.

O jei būtumėte desertas, kas būtumėte?

Na, tęsiant šokolado temą – šokoladinis tortas! Toks kur pats šokoladinis, su šokolado gabalėliais ir dar aplietas šokoladu.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Ar turite maisto silpnybių?

Nei mėsa, nei bulvės man nėra didieji stebuklai, galiu jų ir nevartoti. Bet štai daržovės… Pavyzdžiui, negalėčiau gyventi be salotų lapų, o ypatingai skanios man yra kaimiškos salotos. Pats geriausias salotų receptas yra labai paprastas: salotų lapai, svogūnas, pomidoras, gretinė, druska ir pipirai!

Ką paskutinį kartą valgėte?

Labai mėgstu mangus, tai būtent juos ir valgiau.

Kokių maisto rekomendacijų turėtumėte skaitytojams? 

Teko valgyti viename restorane Prancūzijoje – pavadinimo, deja, nepasakysiu, – svogūnų sriubą. Ir tai buvo fantastiška!

Galbūt tuomet ir mėgstamiausia jūsų virtuvė yra prancūzų?

Tikrai taip, labiausiai mėgstu prancūzų virtuvę. Juk joje ir desertai nuostabūs, ir daug žalumynų vartojama. Kaip sakiau, nesu didelė mėsos ir bulvių mėgėja, todėl iš esmės bet kurią virtuvę, kurioje naudojama daug žalumynų, laikau puikia: pavyzdžiui, gruzinai visur deda daug baklažanų – man tai labai patinka.

Jei dirbtumėte restorane, kokias pareigas norėtumėte užimti? 

Tiesą sakant, jau esu dirbusi restorane – buvau pardavimų vadove. Praktika restorane išties yra labai geras dalykas, kuris reikalauja greičio, tikslumo, yra galimybė susipažinti su įvairiausiais skoniais – tai lavina skonio receptorius. Be to, dirbau su geru šefu, tad išmokau dar daugiau.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Ar yra ištikęs koks nors didelis liapsusas, susijęs su maistu? Restorane ar namie?

O taip, vieną prisimenu iki šiol. Tąkart labai laukiau svečių ir kepiau naują pyragą, kuris, na, iš tų, kur reikia penkias valandas laukti, penkias valandas galvoti, dar penkias glostyti. Ir viskas pavyko tiesiog tobulai. Bet kai ėmiau pilti tešlą į skardą, staiga pribėgo Merūnas, įkišo pirštą… ir kad susiraukė! Paklausiau, kas yra, ir pasirodė, kad vietoje 120 g cukraus įbėriau tokį pat kiekį druskos.

Vasara tuoj įpusės – kokius ledus labiausiai mėgstate? 

„Magnum“! Iš tikro keisčiausia, kad ledų nelabai mėgstu, dėl manęs jų apskritai galėtų nebūti – kaip galima suprasti, šokoladas yra mano absoliutus favoritas. Bet štai „Magnum“ yra kažkas nuostabaus. Tuo labiau, kad jie nuolatos tobulina receptūras, įveda naujovių.

Kokių pusryčių į lovą norėtumėte?

Eklerų su šokoladu! Arba, kitas variantas – blynelių. Jie man iš karto primena vaikystę, mamą, ir šiaip kelia švelnią nostalgiją.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: