top of page

Virtuvės šefas kerta iš peties: Lietuvoje virėjų paruošimas – klaikus (laidos įrašas)



Šefas Tadas Eidukevičius po mokyklos baigimo išvažiavo studijuoti kulinarijos į Ispaniją. Jaunuoju talentu vadinamas šefas yra kategoriškas kokybės atžvilgiu ir teigia, kad toks tapo tada, kai pats susidūrė su nekokybiškai paruoštu maistu.

Jis neskaičiuoja darbo valandų, ilgiausiai be pertraukų yra dirbęs 42 val. Atvirai sako, kad labiausiai virtuvėje jį žavi žmonių atsidavimas, tačiau negaili kritikos situacijai Lietuvoje.

„Lietuvoje virėjų paruošimas yra klaikus. Trūksta paprastų mokytojų, kurie galėtų taisyklingai išaiškinti. Mūsų mokyklose dirba žmonės, negalintys paruošti profesionalų šiuolaikinei rinkai“, – sako T. Eidukevičius.

Kas yra lietuviška virtuvė? Ką galime vadinti „negyvais“ patiekalais? Kodėl T. Eidukevičiui patinka valstietiška virtuvė? Kas jį įkvepia? Kodėl jis neskaito receptų knygų ir kokias knygas jis skaito? Kodėl, jo nuomone, restoranų verslo atstovai privalo edukuoti ne tik savo kolektyvus, bet ir savo svečius? Visi atsakymai laidoje „Skonio iššūkis“, kurią veda VMG prekių ženklo vadovė Rima Aukštuolytė.


Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį, 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.

Naujausi įrašai

bottom of page