top of page

Eksperimentas – pietūs stiklainyje

Pradedame dvi savaites truksiantį projektą, kurį įkvėpė britų kulinaras Jamie Oliveris. Taigi, kasdien, besibaigiant darbo dienai, mes jums pasiūlysime idėją salotoms, kurios gali tapti jūsų kitos dienos pietumis.

Tikslas – daugiau daržovių ir geresnė savijauta po pietų. Tikriausiai dažnas biuro darbuotojas žino, koks kartais apima mieguistumas grįžus po pietų prie darbo stalo, o kartais net aplanko virškinimo problemos. Be to, dėl laiko stokos ne visada pavyksta eiti pavalgyti, todėl rankos tiesiasi link paslaugių kolegų pasiūlytų sausainių ar kitų saldumynų.

Norime jus įkvėpti skirti daugiau dėmesio tam, ką valgote. Garantuojame, kad pasiruošti nesugaišite daug laiko, o, kelis kartus atsinešus tokių pietų į darbą, kils dar didesnis noras improvizuoti. Sakote, kad receptai paprasti? Bet jie ir neturi būti sudėtingi – juk mes taupome laiką! Taip pat pinigus, nes jūsų pietų sudėtinės dalys dažnai jau yra jūsų šaldytuve.

Salotos su vištiena


Gaminimo trukmė – 5–15 minučių.

Ingredientai:

Virti / kepti vištienos gabaliukai Apelsinas Salotų lapai Mėlyno kopūsto saujelė 5 pekaninės karijos Šlakelis alyvuogių aliejaus

Salotų paruošimo trukmė priklauso nuo to, ar atskirai ruošite vištieną. Idealu, jei naudosite vištieną, likusią po sekmadienio pietų. Jei kepate vištos gabaliukus specialiai salotoms, neperkepinkite – mėsa turi likti sultinga. Gardinkite mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, kariu, čiobreliu, trupučiu sojos padažo. Prieš dėdami į stiklainį palaukite, kol mėsa atvės.

Paruošimas. Visų ingredientų kiekis priklauso nuo jūsų stiklainio talpos. Salotų lapus suplėšykite, mėlyną kopūstą smulkiai sukapokite, apelsiną supjaustykite kubeliais. Dėkite vištieną ir riešutus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Ir viskas – jūsų pirmadienio pietūs jau paruošti!

Naujausi įrašai

bottom of page