naujienos Naujienos

Egzotiškas vaisius, kurį galima naudoti ne tik desertuose (receptas)

VMGonline.lt, 2018-06-08, 13:00


Ne vieną savaitę VMGonline.lt skelbė marinatų receptus. Šią seriją vainikuoja marinatas iš pasiflorų ir imbiero. Nors daugelis pirmąjį vaisių naudoja ruošdami sūrio pyragą, Pavlovą, ledus, „musus“ ir kitus skanėstus, tačiau jis puikiai sutaria su rimtesniais žaidėjais. Kombinacija su imbieru ir keliais kitais ingredientais tiks vištienai, krevetėms, jautienai ir antienai marinuoti.

Sujungę pajėgas su VMG Kulinarijos studijos vadovu Pauliumi Janušu, pristatėme 9 marinatus žuviai, mėsai, tofu ir daržovėms: terijakio ir aitriųjų paprikų, medaus, garstyčių ir raudonėlio, peletrūno, citrinų ir kalendrų, kadagių sėklų, garstyčių ir kalendrų, barbekiu su garstyčiomis ir avietėmis, tahinio ir granatų, bruknių ir adžikos, citrinžolės ir žaliųjų citrinų.

Anonsuojame, kad kita serija taip pat susijusi su grilio reikaliukais. Laukite tęsinio!

Valerijos Stonytės nuotr.

Pasiflorų ir imbiero marinatas

1 pasifloros

50 g imbiero

1 aitriosios paprikos

kelių skiltelių česnako

saujelės kalendrų

kelių žaliosios citrinos lapelių (nebūtina)

½ apelsino žievelės

200 g aliejaus

50 g medaus

100 g sojų padažo

  1. Pasiflorą perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą. Imbierą ir aitriąją papriką pasmulkinkite. Česnaką sutraiškykite.
  2. Visus ingredientus sumaišykite.

Kuris marinatas labiausiai patiko? Gal turite savo receptą? Pasidalinkite komentaruose!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: