- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosDvidešimtmetį švenčiantis restoranas verčia naują puslapį: nuo modernaus interjero iki atsinaujinusio meniu
VMGonline.lt, Jevgenij Misevič nuotr., 2018-08-09, 17:00
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2016 02 14, 15:45 7 vakarienės idėjos Valentino dienai
- 2019 02 13, 15:00 Saldi Valentino dovana: TOP 20 VMG receptų su šokoladu
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
- 2019 02 12, 15:00 Madingiausioje Vilniaus kepykloje bandelių su varške nerasite
TOP 5 RECEPTAI
Apsilankymai aukščiausio lygio restoranuose ir galimybė pasimėgauti jų ruošiamais išskirtiniais patiekalais visada džiugina, tačiau vertėtų nepamiršti ir tų vietų, kuriose galima atrasti kiekvienai dienai tinkamo kokybiškai ir skaniai pagaminto maisto. Viena jų – 20 metų veikiantis restoranų tinklas „Fortas“, kuris, artėjant rudens sezonui, svečius kviečia į atsinaujinusius restoranus.
Užsukę į „Europos“ prekybos centro trečiajame aukšte įsikūrusį „Fortą“ pirmiausia pastebime šviesų, gaivumo įspūdį kuriantį interjerą. Mus pasitikęs virtuvei jau 9-erius metus vadovaujantis šefas Arūnas Stoškus patvirtina – atnaujinta tiek restorano aplinka, tiek meniu. Šviežių idėjų gūsį įnešė ir prieš pusmetį prie komandos prisijungęs šefas Šarūnas Paškauskas.
Šarūnas Paškauskas (kairėje) ir Arūnas Stoškus (dešinėje). Valerijos Stonytės nuotr. Jei skeptiškai žiūrite į tinklinius restoranus ir jums įdomu, kokią patirtį turi juose dirbantys šefai, tenkiname jūsų smalsumą. Arūnas kurį laiką dirbo Kopenhagoje, patirtį Vilniuje kaupė keliuose „fine dining“ restoranuose: „Da Antonio“, „La Provence“ „Domm“ Jo dešiniąja ranka tapęs Šarūnas 12 metų praleido Londone, ten dirbo ir „Michelin“ žvaigždę turinčiame restorane, o grįžęs į Lietuvą sukosi „Druskos namų“, „Paupio 12”, „Dublio“ virtuvėse.
Valerijos Stonytės nuotr. Iš kitų tinklinių restoranų gretų „Fortas“, anot šefo Arūno, išsiskiria tuo, kad neturi centralizuotos virtuvės. „Kiekviename mūsų restorane maistas gaminamas atskirai. Nėra jokio cecho, ką dažnai turi kiti restoranų tinklai, kur maistas paruošiamas kitose patalpose ir po to išvežiojamas po restoranus. Mums labai svarbu, kad maistas būtų šviežias, todėl viskas nuo daržovių supjaustymo iki serviravimo vyksta čia, restorane“ , – komentuoja jis.
Valerijos Stonytės nuotr. Dar viena naujovė – sprendimas atsisakyti narvuose augintų vištų kiaušinių. „Esame socialiai atsakingas restoranas ir reaguojame į diskusijas dėl gyvūnų gerovės. Pirmasis žingsnis – naudoti ant kraiko augintų vištų kiaušinius. Restoranų tinklui pakankamai sudėtinga iškart įsivesti laisvai auginamų vištų kiaušinius, nes nė vienas tiekėjas negali aprūpinti tokiais kiekiais. Per metus išnaudojame apie 250 tūkst. kiaušinių. Kai bus galimybė gauti tokį kiekį, tikrai pereisime prie laisvai auginamų vištų kiaušinių“, – sako restorano šefas Arūnas.
Valerijos Stonytės nuotr. MENIU. Klasikinius pasaulio patiekalus siūlantis restoranas – taip galima apibūdinti restoraną „Fortas“. Kaip patikina virtuvei vadovaujantis Arūnas, ištikimi lankytojai ir toliau galės rasti senuosius patiekalus, be kurių restoraną būtų sunku įsivaizduoti. Pavyzdžiui, antieną apelsinų padaže, imbierinę sriubą, tam tikrus patiekalus su lašiša (lašišos salotas ir itališką žuvienę) ar Romėnų salotas.
Tačiau netrukus pradeda vardyti naujoves. „Įtraukėme daugiau sveikesnių, lengvesnių, bet itin maistingų ingredientų, įvairių kruopų – grikių, ryžių, bolivinę balandą. Kadangi pastebėjome augantį vegetariškų patiekalų poreikį, jų meniu taip pat atsirado daugiau“, – apie naujoves pasakoja šefas.
Bolivinės balandos dubenėlis su skystai virtu kiaušiniu be lukšto, avokadais, keptomis cukinijomis ir brokoliais (5,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr. Tiesa, nors patiekalai veganams meniu kol kas neišskiriami, jis patikino, kad, esant poreikiui, tokiems svečiams turėtų ką pasiūlyti „Jeigu žmogus paprašo, galime sugalvoti ir atsižvelgti į jo pageidavimus. Kol kas nepajutome didelio veganiško maisto poreikio, bet jei jis atsiras, reaguosime“, – tikina Arūnas.
Kepta paltuso file su bolivinėmis balandomis, krosnyje keptomis daržovėmis, keptais špinatais ir grybų padažu (12,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr. Iš meniu nedings ir itališki patiekalai. „Visada jautėme svečių potraukį itališkiems patiekalams. Jie ypač pamilo tokias picas kaip „Romos“ ar „Bazilikų“, kurios yra per ilgą laiką interpretuotos ir pasižymi savitu mūsų restoranu receptu. Todėl naujajame meniu dar daugiau dėmesio skyrėme picoms ir kitiems itališko stiliaus patiekalams“, – apie lietuvių simpatijas itališkai virtuvei kalba restorano rinkodaros projektų vadovė Laura Garunkštytė.
Ji patikina, kad čia kiekvieną mėnesį galima susipažinti ir su kitų šalių virtuvėmis, mat restoranas jau eilę metų organizuoja šalių dienas, kuriose pristato įvairių virtuvių patiekalus. „Norime parodyti, kad nebūtina eiti į prabangų restoraną, kuris specializuojasi tam tikros šalies virtuvėje. Kodėl gi neparagavus iš Prancūzijos atkeliavusių patiekalų per pusryčius ar pietus?“ – sako pašnekovė.
Šokoladinis kremas su maskarponės sūriu, šlakeliu romo, uogomis ir „Maldon“ druska (3,75 Eur). Valerijos Stonytės nuotr. Dar vienas atnaujinto meniu akcentas – desertai. Nuo kremiškų, tirpstančių burnoje, gaivių iki saldžių bei traškių. „Anksčiau į desertus požiūris buvo labiau tradiciškas, o dabar jie pasižymės įvairove, skirtingomis tekstūromis ir skoniais“, – pristato restorano šefas Arūnas.
Mango desertas su grietinėle, trintomis braškėmis, mango šerbetu ir liofilizuotomis spanguolėmis (3,75 Eur). Valerijos Stonytės nuotr. PUSRYČIAI ŠIOKIADIENIAIS IR VĖLYVIEJI PUSRYČIAI. Išskirtinis dėmesys meniu bus skiriamas ir pusryčiams. Darbo dienomis jais mėgautis galėsite iki 11 valandos, savaitgaliais – iki 15 valandos. Kaip teigia šefas, pusryčių variacijų yra kiekvieno skoniui: nuo lengvo jogurtinio kokteilio, iki įvairių košių variacijų, blynelių ar Benedikto kiaušinių.
„Vyrauja požiūris, kad vėlyvaisiais pusryčiais galima pasimėgauti tik senamiestyje, bet mes siūlome kitokią viziją. Visi turime reikalų, kurių nespėjome sutvarkyti per darbo savaitę, tad savaitgalį galime pradėti nuo ramių pusryčių prekybos centre, o po jų keliauti tvarkyti reikalų ar tiesiog apsipirkti“, – mintimis dalijasi restorano rinkodaros projektų vadovė L. Garunkštytė.
ADRESAI: Konstitucijos pr. 7A, PLC Europa, Vilnius; Algirdo g. 17, Vilnius; Ulonų g. 2, Vilnius; Saltoniškių g. 9, Vilnius; Ozo g. 18, Vilnius.
DARBO LAIKAS: Konstitucijos pr. 7A I–VI 10:00–22:00, VII 10:00–21:00, Algirdo g. 17 I–V 08:00–00:00, VI 11:00–00:00, VII 12:00–00:00, Ulonų g. 2 I–V 10:00–22:00, VI–VII 10:00–21:00, Saltoniškių g. 9 I–VII 10:00–23:00, Ozo g. 18 I–VII 10:00–22:00.
„Facebook“ paskyra ČIA.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /dvidesimtmeti-svenciantis-restoranas-vercia-nauja-puslapi-nuo-modernaus-interjero-iki-atsinaujinusio-meniu/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 34958 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sun, 09 Dec 2018 22:17:17 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.228.115.216 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.228.115.216 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550259336.8349 [REQUEST_TIME] => 1550259336 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
KOMENTARAI: