top of page

Duona kasdieninė: ką valgo vaikai visame pasaulyje?



Iš nuotraukos viršuje į jus žiūri Ayme – mergaitė iš Brazilijos. Fotografas Greggas Segalas (@greggsegal) paprašė jos ramiai pagulėti ant pleduko, kol asistentai sudėlios dekoracijas – maisto produktus ir patiekalus, kuriuos mergaitė valgė pastarąsias septynias dienas.

Ayme – viena iš daugiau nei penkiasdešimties vaikų iš viso pasaulio, įamžintų socialiniame nuotraukų projekte „Daily Bread“. Vaikus Greggas fotografavo porą metų keliaudamas po visą pasaulį: nuo Kalifornijos iki Senegalo, nuo Hamburgo iki Kvala Lumpūro, lankėsi didmiesčiuose ir atokiausiuose Afrikos kaimeliuose.

„Ayme auga valgydama praktiškai tik vietinius produktus. Jos tėtis – mitybos specialistas, šeima turi nedidelį veganišką restoranėlį. „Acai“ uogos yra mėgstamiausias mergaitės maistas. Jai tai įprasta. Ir tik sudalyvavusi projekte, ji suprato, kad valgo daug produktų, kurių praktiškai nevalgo kiti vaikai, pavyzdžiui, šviežių daržovių. Kodėl mano herojai – vaikai? Nes kaip tik vaikystėje padedami mitybos įpročių pamatai ir tai lems, kaip žmonės gyvens, kuo sirgs, kaip atrodys ateityje“, – sako Greggas. Projekto „Daily Bread“ tikslas – atkreipti dėmesį į tai, kaip mus keičia maisto globalizacija, greitojo maisto kultūra; žadinti tėvų sąmoningumą, paraginti grįžti prie vietos produktų ir namuose gaminamo maisto.

„Ar valgydami panašų maistą mes tampame panašūs?“ – tarsi klausia Greggas. Pažiūrėkite.


Daria, Los Anželas.


Adveeta, Mumbajus.


Bradley, Los Anželas.


Sira, Dakaras.


Yusuf, Dubajus.


Henrico, Brazilija


Amelia, Sicilija.


Kawakanih, Brazilija.


Davi, Brazilija.


Nur, Malaizija.


Hank, Greggo sūnus, Kalifornija.


Visas projekto “Daily Bread” nuotraukas galime pažiūrėti Greggo interneto svetainėje.


Naujausi įrašai

bottom of page