naujienos Naujienos

Du Vilniaus restoranai pateko į „The World’s 50 Best Restaurants“ akiratį

VMGonline.lt, Gedimino Gražio ir Roberto Daškevičiaus nuotr., 2019-11-27, 11:00


Panašu, kad lietuviams pavyko praverti duris į gastronomijos pasaulio elitą ir gal net žengti pirmuosius žingsnius raudonuoju kilimu kulinarijos „Oskaru“ vadinamo „The World’s 50 Best Restaurants“ apdovanojimo link. Net du Vilniuje įsikūrę restoranai įtraukti į portalo „The World’s 50 Best Restaurants“ rubriką „Discovery“ (liet. atradimai)! Tai virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamas „Džiaugsmas“ ir restoranas „Nineteen18“ su virtuvės šefu Matu Paulinu priešakyje. Valio!

Beje, abu restoranai šiemet vykusiuose geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose pasidalijo pirmąją ir antrąją vietas!

Geriausiu Lietuvoje virtuvės šefu pripažinto Martyno Praškevičiaus vadovaujamas „Džiaugsmas“ duris atvėrė 2017 m. Atsidarė tyliai ir be pompastikos, nes, anot šefo, ši vieta sukurta tiesiog tam, kad žmonės ateitų ir džiaugtųsi, jog viskas yra gerai. „Tai – vietinių produktų virtuvė, bistro tipo restoranas be jokių dūmų ir fanfarų. Viskas labai paprasta. Viską patys ruošiame – nuo lašinių sūdymo, dešrų vytinimo iki daržovių marinavimo. Čia bus naudojami pačios aukščiausios kokybės produktai: pačios geriausios sąžiningai užaugintos vištos, sąžiningai užauginti paršeliai, ekologiškos daržovės. Tai bus labai gera valgyti. Bus paprasčiau, bet neprastai“, – interviu yra sakęs Martynas.

Daugiau apie restoraną „Džiaugsmas“ skaitykite ČIA:

Restoranas „Nineteen18“ atidarytas 2018 m. rudenį, tačiau jau spėjo įsitvirtinti ir netgi pelnyti solidų įvertinimą – Skandinavijos šalių gastronominiame gide „White Guide“ užėmė antrąją vietą. Penkių žvaigždučių Pacų viešbutyje esantis restoranas veikia tik degustacinių vakarienių principu, jo virtuvei vadovauja šefas Matas Paulinas. Pavadinime atiduota duoklė Lietuvai – 1918 m. Lietuva atgavo nepriklausomybę. Dėmesys skiriamas Vilniaus regiono kulinariniam paveldui, t. y. dauguma virtuvėje naudojamų ingredientų čia atkeliauja iš vietų, nuo restorano nutolusių iki 100 kilometrų. Dalis produktų atkeliauja iš nuosavos 500 hektarų fermos „Farmers Circle“, esančios netoli Ukmergės. Taip pat restoranas bendradarbiauja su laukinių gėrybių žinove Ieva Šidlaite.

Interviu su virtuvės šefu Matu Paulinu skaitykite ČIA

 

 

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: