top of page

Dovana prisiekusiems grilio gerbėjams

Knyga „GRILIS! Kartu su draugais ant grotelių keptas maistas“ puikiai tiks prisiekusiems grilio gerbėjams. O norint išmėginti joje pateiktus receptus, tikrai nereikės laukti šiltojo sezono. Nors knyga subalansuota vasaros išvykoms į gamtą, bet tinka ir žiemą šiltoje virtuvėje.

Iki šiol maniusiems, kad ant grotelių galima kepti tik kiaulienos pjausnį, šioje knygoje pateikta galybė variantų, kaip ir ką paskrudinti kepsninėje, kad visiems iš noro paragauti tįstų seilės.

Knygos turinys patogiai suskirstytas į atskiras kategorijas: marinatai, padažai, mėsa, žuvis, daržovės, desertai, rekomenduojami gėrimai. Knygoje yra 144 puslapiai.

IMG_0064

„GRILIS! Kartu su draugais ant grotelių keptas maistas“ (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Smagiausia, kad yra pateikta skirtingų receptų, tinkančių kepti ir ant grotelių lauke, ir ant kepimo plokštės namuose, o desertus siūloma gaminti orkaitėje. Receptų yra įvairių – nuo pusdienį ruošiamų kepsnelių iki pusvalandį gaminamų jamaikietiškų ananasų. Taip pat patogu, kad nereikės sukti galvos dėl to, kokį gėrimą prie tam tikro patiekalo patiekti. Daugiausia rekomenduojami vynai, tačiau yra ir kitų gėrimų.

Be receptų ir patarimų knygoje patogiai pateikta svorio, tūrio ir orkaitės atitikmenų lentelė, tad nereikės padažuotomis rankomis planšetėje ieškoti, kiek gramų yra 2 uncijos.

Valéry Drouet, Pierre-Louis Viel. „GRILIS! Kartu su draugais ant grotelių keptas maistas“. Smaguris, 2015


Naujausi įrašai

bottom of page