top of page

Dieviškas skonis: 3 geriausios Paryžiaus sostinės



Meilės miestą galima tyrinėti visą gyvenimą, o galima susiorganizuoti trumpą kelių dienų išvyką. Kad ir kaip bebūtų, kelionė į jį privalo būti saldi: juk kas geriau išmano aukščiausią konditerijos meną nei prancūzai? Kad būtų lengviau susigaudyti nesuskaičiuojamoje gausybėje Paryžiaus desertinių, pateikiame informaciją apie 3, kurias aplankyti – tiesiog būtina.

Kelionė įkvėpta naujajame „AŠ Ikona“ žurnale pasirodžiusio straipsnio apie kitokį Paryžių.

Pas šokolado Rodeną

Pamirškite viską, ką žinojote apie šokoladą. Ekscentriškam talentingam skulptoriui Patrickui Rogeriui šokoladas – tik dar viena terpė kurti, lygiai kaip bronza, sidabras ar auksas. Savamokslis menininkas, tituluojamas šokolado Rodenu, teturėdamas aštrių peilių rinkinį iš stingstančio šokolado, kuria išskirtines skulptūras – kai kurie darbai parduoti už 100 tūkstančių eurų. Nuo šešiolikos dirbęs garsiausiuose Europos šokolaterijose, jis atidarė savo šokolado namus ir 2000-aisis pelnė Meilleur Ouvrier de France – geriausio Prancūzijos šokolado meistro vardą. Paryžiuje veikia kelios „Patrick Roger“ desertinės, kurios savo modernumu atima žadą. Patrickas drąsiai žaidžia su šokoladu – tiek formos, tiek skonio prasme. Šiuolaikiniai šokolado skoniai – su citrinžolės ir Sičuano pipirai derinami su tradiciniais praline saldainiais, tamsaus šokolado ganašu ir karamele. Tai tikrai nėra pigi vieta – „Patrick Roger“ šokolado plytelė atsieina 9 eurus, bet šokolado mėgėjai sako, kad vertas kiekvieno cento.




Macaron’ų dievas

Prancūziškųjų macaron dievas, prancūzų aukštosios konditerijos atstovas Pierre’as Hermé tituluojamas pyragaičių Picasso. 2016-aisiais jis pripažintas pačiu geriausiu konditeriu pasaulyje. Macaron pyragaičiai yra Nr.1 jo butikuose „Macarons & Chocolats“ parduodamas desertas. Ištobulinti iki begalybės it juvelyriniai kūriniai, Pierre’o Hermé macaron yra pačių netikėčiausių skonių, pavyzdžiui, vyšnių žiedų. Keliaudami po Paryžių lengvai rasite vieną iš keliolikos Hermé butikų (nepainioti su Hermès rankinėmis ir jų neprisipirkti – jos dar brangesnės).




Gurmanų meka

Išskirtinių skonių ieškotojams Paryžiuje reikės atsiminti dar vieną vardą – Cédricas Grolet. Dar visai neseniai jo saldžiaisiais kūriniais galėjo mėgautis tik prabangaus viešbučio „Le Meurice“ svečiai. Tačiau praėjusiais metais žymusis konditeris Paryžiuje atidarė „La Pâtisserie du Meurice par Cédric Grolet“. Desertinės adresas: 6 Rue de Castiglione, greta – tikra gurmanų meka su Alaino Ducasse’o restoranu ir legendine desertine „Angelina Paris“, veikiančia nuo 1903 metų. Apsukus ratelį po šias vietas, teks apibėgti ne vieną kilometrą Tiuilri sodo (Jardin des Tuileries) takeliais, bet čia juk ne problema – jie visai šalia!





Naujausi įrašai

bottom of page