naujienos Naujienos

Didkepsniai: pakeiskite jautieną žiediniais kopūstais (receptas)

VMGonline.lt, 2019-01-19, 9:00


Kartais tradicijas verta šiek tiek atnaujinti, nes rezultatas gali maloniai nustebinti. Tad kodėl gi kepant didkepsnį neiškeitus įprastos jautienos į žiedinį kopūstą? Pasiūlymas drąsus, tačiau pažadame, kad rezultatas nusipelnys susižavėjimo. Tik nepamirškite padažo – tai pusė gardaus skonio paslapties.

Žiedinių kopūstų didkepsniai

Jums reikės:

1 žiedinio kopūsto

šaukštelio svanų druskos

šaukštelio aitriųjų paprikų

šaukštelio česnako granulių

50 ml granatų padažo

50 ml aliejaus

Sūrio padažui:

50 g fetos

100 g graikiško jogurto

ryšelio baziliko

  1. Supjaustykite žiedinį kopūstą. Iš vieno kopūsto gaunasi 2 didkepsniai. Sumaišykite prieskonius, granatų padažą ir aliejų.
  2. Gautu mišiniu patepkite didkepsnius ir šaukite kepti maždaug 25 min prie 180 °C.
  3. Padažui sumaišykite trupintą fetą, graikišką jogurtą ir smulkintą baziliką.
  4. Didkepsnius patiekite su sūrio padažu.

Norite pamatyti gaminimo procesą? Siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai!

Ieškote daugiau gardžių idėjų? Išbandykite šį nesaldų pyragą – kepinys iš kopūstų alkanų nepaliks.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: