top of page

Eksperimentas virtuvėje: žiedinio kopūsto didkepsnis

Kartais įpročius verta, o ir įdomu šiek tiek pakeisti. Kodėl gi didkepsnio neišsikepus ne iš jautienos, o iš... žiedinio kopūsto? Pasiūlymas drąsus, tačiau rezultatas sužavės. Tik nepamirškite padažo – tai pusė gardaus skonio paslapties.


kalafioro didkepsnis
VMGonline.lt nuotr.


Reikia:

  • 1 žiedinio kopūsto

  • šaukštelio svanų druskos

  • šaukštelio aitriųjų paprikų

  • šaukštelio česnako granulių

  • 50 ml granatų padažo

  • 50 ml aliejaus

Sūrio padažui:

  • 50 g fetos

  • 100 g graikiško jogurto

  • ryšelio baziliko

  1. Supjaustykite žiedinį kopūstą. Iš vieno kopūsto gaunasi 2 didkepsniai. Sumaišykite prieskonius, granatų padažą ir aliejų.

  2. Gautu mišiniu patepkite didkepsnius ir šaukite kepti maždaug 25 min prie 180 °C.

  3. Padažui sumaišykite trupintą fetą, graikišką jogurtą ir smulkintą baziliką.

  4. Didkepsnius patiekite su sūrio padažu.


Naujausi įrašai

bottom of page