naujienos Naujienos

Desertų elegancija turguje. Sako, kad konkurentų Vilniuje turi mažai!

Auksė Podolskytė, 2018-02-27, 7:50


„Virtuvė sielai“ ar „Sielos virtuvė“? Teatro entuziastai jau tikriausiai susimąstė apie neseniai pasirodžiusį spektaklį, o kino – apie režisieriaus Fatiho Akino filmą. O ar žinojote, kad viena „Soul Kitchen“ yra Vilniuje, Halės turguje? Ir jam vadovauja buvusi finansininkė!

Praėjusiais metais, rugpjūtį, Halės turgaus transformacijos laikotarpiu, čia atsirado desertinė. Jos šeimininkai Paulius ir Kornelija Rakauskai šeimos verslą pradėjo nuo keksiukų kepimo kaimynams. Per metus susiradę patalpas ir gavę reikiamus leidimus 2014-aisiais puolė kepti skanėstus ir ruošti užkandžius pagal užsakymus. Kaip pasakoja Paulius, poreikis desertinei atsirado dėl klientų ir iš klientų pusės – reikėjo vietos, kur jie galėtų paragauti tortų ir kitų gardėsių dar prieš užsisakydami. Pasižvalgę po verslo centrus, savo desertų atstovybę nusprendė atidaryti bundančioje Halėje: „Nes Senamiestis, patys mėgstame apsipirkti turguje. Dažniausiai turguje viskas skanu.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Desertus kuria Kornelija, kuri pagal išsilavinimą yra finansininkė. Po sūnaus gimimo skaičius ji iškeitė į konditerinius atradimus. Tačiau ne dėl finansinės naudos. „Jei kas norėtų turėti desertinę dėl pinigų, tegu žino, kad tai – ne ta sritis. Jų yra daug, reikės susikauti su didele konkurencija“, – perspėja Paulius.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Pora saldųjį verslą vysto su principais – receptus perka iš JAV arba Prancūzijos, renkasi kokybiškus ingredientus (pavyzdžiui, kaimiškus kiaušinius), dėl kurių desertų kaina nėra žema, griežtai atsisako puošti cukraus mase. Anot Pauliaus, 80 proc. klientų turi pastarąjį pageidavimą dekorui: „To nedarom, nes esam prieš – nesuprantam nei paskirties, nei esmės.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Savininkas sako, kad kai kurie turgaus lankytojai, pamatę plokščią avižinių sausainių pyragą, klausia, kodėl kepinys parduodamas neiškilęs. Nesuklyskite, šis amerikietiškas pyragas tiesiog neapdovanotas patrauklia išvaizda! Pastarieji pyragai yra šios vietos vizitinė kortelė.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Asortimentas laviruoja tarp amerikietiškos ir prancūziškos konditerijos. Turime šiek tiek itališkų desertų – tiramisą ir panakotą. Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, prancūziški desertai yra populiariausi. Amerikietiškų pyragų Lietuvoje nėra. Vizualiai jie neatrodo įspūdingi, jiems netinka papuošimai. Tačiau Amerikoj būtent tokie ir yra.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Meniu. „Braunio“ gabalėlis (su pekaninių karijų riešutais – 2,50 Eur, su ožkų sūriu ir avietėmis – 2 Eur), amerikietiško arba bananų pyrago gabalėlis – 2,70 Eur, žaliųjų citrinų pyrago gabalėlis – 3 Eur, sausainis – 1 Eur, ekleras – 3 Eur, torto gabalėlis – 3,7 Eur; širdelės formos desertas – 2,5 Eur, šokoladinio muso desertas – 3,8–4 Eur, mini sūrio pyrago gabalėlis – 3 Eur. Vienas populiariausių tortų šventėms – Juodasis miškas.

Adresas: Pylimo g. 58, Vilnius

Darbo laikas: Treč. –Penkt. 9:00–17:00, Šešt. 9:00–16:00, Sekm. 9:00–15:00

„Facebook“ paskyra ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: