top of page

Darja Kot: į negyvenamą salą pasiimtų šampaną, o kitame gyvenime būtų nepaprastu sausainiu

Dešimtąja vis dar vasara kvepiančios „Skonio iššūkio“ laidos heroje tapo Darja Kot. Kelią į daugelio žmonių širdis juoku prasiskynusi tinklaraštininkė smagių atsakymų negailėjo ir atsakinėdama į VMGonline.lt užduotus klausimus: sužinojome, kad į negyvenamą salą Darja pasiimtų šampano, išgirdome apie jos meilę degustacinėms vakarienėms ir išpešėme, kad ne tik meilė, bet ir iššūkiai virtuvėje tęsiasi trejus metus.

Įsivaizduokite, kad esate negyvenamoje saloje. Be kokio vieno ar kelių produktų negalėtumėte gyventi?

Pirmiausiai, tikrai negalėčiau gyventi be šokolado, plytelės reikėtų būtinai. Hm, toliau turbūt reikėtų mąstyti apie ką nors praktiško, tai dar pasiimčiau studentų vadinamų bomžpakių (greitai paruošiamų užpilamų makaronų – aut. past.). Jie juk gali ilgiau pabūti, negenda. O trečias maisto produktas, kurį pasiimčiau, būtų… šampanas!

O jeigu būtumėte desertas, kas būtumėte?

Kažkada esu girdėjusi juokingą posakį, kad meduoliu gimęs tortu nebūsi. Tai norėčiau būti, aišku, tortas, bet nežinau, ar iš tikrųjų būčiau. Visgi jei būtų galima rinktis, norėčiau tapti prancūziškų desertu. Galbūt macaroons‘u? Juk tai irgi sausainis, tik prabangesnis (juokiasi).

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Ar turite kokių nors maisto nuodėmių?

Mano atveju tai būtų greitas maistas. Vis bandau jo vengti ar prisiversti nemėgti, bet sunkiai pavyksta, o ypatingai mėgstu burgerius ir bulvytes. Prancūziškos bulvytės man išvis yra kažkas tokio.

Ką dabar valgote, arba koks buvo paskutinis suvalgytas maistas ar patiekalas?

Šiandien kaip tik buvau užsisakiusi sušių. Vėliau lankiausi pas odontologą ir iš anksto žinojau, kad greičiausiai negalėsiu valgyti, todėl nutariau pasilepinti ir užsisakiau miso sriubos ir sušių.

Ar yra tekę įveikti kokių nors iššūkių, susijusių su maistu?

Išties iššūkis mano virtuvėje vyksta iki šiol, nes jau tris metus joje niekaip neįrengiama orkaitė. Užtat vis tenka sukti galvą, ką pagaminti skanaus, įdomaus ir bent kažkiek kitokio nenaudojant orkaitės. Sukuosi sunkokai, bet paskutiniu metu darau taip: pažiūriu, kas yra šaldytuve, susirandu ar pagaminu dar kokį padažą, viską sumetu kartu ir, na, taip ir gimsta kažkas naujo. Vyras tada stebisi, sako, o, kažkas naujo, o aš linksiu galva, taip, labai įdomus patiekalas (juokiasi).

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Ko visada yra jūsų šaldytuve? Nes jeigu nėra, sakote: „Tuščias!”

Visada turi būti pieno, kiaušinių ir, aišku, šokolado.

Kokių maisto, restoranų rekomendacijų turėtumėte skaitytojams?

Kalbant apie patiekalus, grįžusi iš Tailando visiems labai rekomenduoju išbandyti pad thai. Jį pagaminti tikrai paprasta, o skonis labai geras, dabar pati gaminu pad thai kartą per savaitę. Parduotuvėse reikėtų susirasti „Santa Maria“ liniją, skirtą būtent Azijos šalių patiekalams, ir pad thai dedikuotą padažą. Tuomet galima įsigyti irgi specialių makaronų, vištienos, riešutų, daržovių, viską kepant sumaišyti ir rezultatas tiesiog puikus.

Kas liečia restoranus, žinau, kad gerų restoranų yra tikrai labai daug, bet kai pačiai prisireikia, nei vieno neprisimenu – dabar jau pamažu pradedu užsirašinėti (šypsosi). Galbūt paminėsiu paskutinį restoraną, kuriame buvome, ir kuris paliko tikrai didelį įspūdį – tai „Apvalaus stalo klubas“ Trakuose. Važiavome ten per mano gimtadienį ir sudalyvavome degustacinėje vakarienėje iš 7 patiekalų. Apskritai mėgstu degustacines vakarienes, patiko ir surengta „Amandus“, tai rekomenduočiau jas išbandyti ir kitiems.


Naujausi įrašai

bottom of page