naujienos Naujienos

Bulviniai blynai: įprasti, bet kitokie

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2020-01-04, 13:00


Kas gali būti skaniau, o kartu ir …nuobodžiau nei bulviniai blynai? Tiesą pasakius, mažai kas. Tačiau virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas griauna ir šį mitą. Knygoje „Play, cook, kiss: Culinary tricks” jis siūlo šiuolaikišką seno gero recepto interpretaciją. Alfo iššūkis vaizduotei ir gomuriui – tai mini tarkuoti blynai su jaučio liežuviu ir krienų padažu.

Ir dar vienas patarimas. Neišvaizdus patiekalas tampa tikru įkvėpimu ir gražuoliu, kai yra patiektas įdomioje lėkštėje. Žaiskite teatrą virtuvėje!

BULVINIŲ BLYNŲ INTERPRETACIJA

4 asm.

  • 500 g bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • aliejaus (kepti)
  • 200 g virto jaučio liežuvio
  • 150 g kastinio (kastinį galite keisti grietine)
  • 1 šaukštelio krienų
  • 100 g žalių žirnelių
  • 15 g daigų arba smulkių žalumynų
  • druskos, juodųjų pipirų
  1. Bulves sutarkuokite.
  2. Įmaišykite kiaušinį, citrinos žievelę, druską ir pipirus.
  3. Gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suformuokite nedidelius blynelius.
  4. Kepkite, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.
  5. Smulkiai supjaustykite liežuvį. Kastinį sumaišykite su krienais.
  6. Paruoštus blynelius patiekite lėkštėje su pjaustytu liežuviu, žirneliais, žalumynais ir kastinio-krienų padažu.

 

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA

 

 

 

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: