vilniaus-gastronomijos-savaite

„BeerHouse“: gastronominiai atradimai požemiuose

Ieva Virpilaitytė, 2016-11-06, 14:40


Alaus baras-restoranas „BeerHouse“, įsikūręs Vokiečių gatvės požemiuose, surenka pačius įvairiausius žmones: nuo alaus mėgėjų iki gurmanų, nuo triukšmingų kompanijų penktadienio vakarais iki dienos pietų reikalaujančių įmonių vadovų. Ir nenuostabu, mat ši vieta apjungia Vilniaus istoriją (gaila, kad požemių sienos tyli, nes, sutikite, jos galėtų papasakoti žymiai įdomesnių istorijų nei bet kuris žmogus, kurį už parankės atsivesite į „BeerHouse“) ir šiuolaikinę laisvalaikio kultūrą. Kam ši vieta asocijuojasi tik su alumi, Vilniaus gastronomijos savaitės metu turės unikalią galimybę pakeisti savo nuomonę, mat „BeerHouse“ šefė Halina šiai progai paruošė tikrą rudeniškų, sočių ir dar neragautų patiekalų popuri.

10 Eur galėsite paragauti šių kulinarinių stebuklų:

Alaus ir sūrio sriuba su sūrio traškučiu, moliūgų piurė ir moliūgų sėklomis

Alaus ir sūrio sriuba su sūrio traškučiu, moliūgo piure ir moliūgo sėklomis („Beerhouse“ nuotr.)
Alaus ir sūrio sriuba su sūrio traškučiu, moliūgų piurė ir moliūgų sėklomis („Beerhouse“ nuotr.)

Kiaulienos šonkauliai „grill“ su naminiu BBQ padažu, rozmarino skonio bulvėmis ir daržovių troškiniu
Duona su naminiais užtepais
Vanduo su citrina ir rozmarinu

Rinkinys už 20 Eur – kur kas rimtesnis ir su desertu!

Antienos „confit“ ir vištienos pašteto užkandis su rabarbarų-svogūnų džemu

Antienos confit ir vištienos pašteto užkandis su rabarbarų – svogūnų džemu. („Beerhouse“ nuotr.)
Antienos „confit“ ir vištienos pašteto užkandis su rabarbarų-svogūnų džemu („Beerhouse“ nuotr.)

Jūros šukutė ant cikorijos lapo su žiedinių kopūstų piurė ir „kari“ aliejumi

Jūros šukutė ant cikorijos lapo su žiedinių kopūstų piure ir kari aliejumi („Beerhouse“ nuotr.)
Jūros šukutė ant cikorijos lapo su žiedinių kopūstų piurė ir „kari“ aliejumi („Beerhouse“ nuotr.)

Jautienos antrekotas su „chalot“ svogūnėliais, marinuotais burokėliais, grūstomis bulvėmis ir rūkytų kaulų padažu

Jautienos antrekotas su chalot svogūnėliais, marinuotais burokėliais, grūstomis bulvėmis ir rūkytų kaulų padažu („Beerhouse“ nuotr.)
Jautienos antrekotas su „chalot“ svogūnėliais, marinuotais burokėliais, grūstomis bulvėmis ir rūkytų kaulų padažu („Beerhouse“ nuotr.)

Alaus ir sūrio sriuba su sūrio traškučiu, moliūgų piurė ir moliūgų sėklomis
Šampano šerbetas su karamelizuotais obuoliais, kriaušėmis ir bruknėmis

„Beerhouse“ adresas: Vokiečių g. 24

Darbo laikas:
I–IV – 12:00–00:00
V–VI – 12:00–02:00
VII – 12:00–00:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK
Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.
Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.


KOMENTARAI:

  • Veronika : 2016 11 13 - 16:45

    Puikus sekmadienio pietus BeerHouse! Visko daug ir ivairu. Labiausiai isimine juros sukutes svelnumas.

  • Irina Zalužnaja : 2016 11 10 - 21:18

    Labai skani “Beerhouse” vakarienė, o ypač Jūros šukutė ant cikorijos lapo su žiedinių kopūstų piurė ir „kari“ aliejumi


IŠBANDYKITE: