naujienos Naujienos

Tiesiog nuostabi naminė pica su baklažanais ir figomis (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-04-08, 7:50


Kartais nėra nieko geriau nei jaukus vakaras namuose, kvepiančiuose ką tik iš orkaitės ištraukta garuojančia pica… Šią idilę siūlome susikurti su receptu iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga. Nujaučiame, kad kartą paragavę šios gražuolės su baklažanais ir figomis, kepsite ją vėl ir vėl. Juk ne kiekvieną dieną picą puošia tokie ingredientai!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

PICA SU BAKLAŽANAIS IR FIGOMIS (4–6 asm.)

Tešlai:

7 g sausų mielių

1 šaukšto cukraus

300 ml šilto vandens

300 g miltų

1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio druskos

Įdarui:

400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse

300 g vištienos filė

kelių šaukštų terijakio padažo

300 g mocarelos sūrio

100 g tarkuoto kietojo sūrio

1 nedidelio baklažano

5–8 figų

šlakelio alyvuogių aliejaus

žalumynų (patiekti)

50 g kepintų kedrinių pinijų

druskos, juodųjų pipirų

  1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
  2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
  3. Užminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
  4. Tuo metu griežinėliais supjaustykite baklažaną. Sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir užberkite druskos. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  5. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Smulkiai supjaustykite vištieną ir sumaišykite su terijakio padažu. Smulkintais pomidorais ištepkite picos padą ir uždėkite vištieną. Išdėliokite mocarelos griežinėlius ir keptus baklažanus. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.
  7. Ant iškepusios picos išdėliokite pjaustytas figas, apibarstykite žalumynais, kietuoju sūriu ir kedrų riešutais.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: