video

Avokadas, ryžiai, ikrai: Alfo silkė „pataluose“ sukels nuostabą (receptas)

VMGonline.lt, 2018-12-23, 9:30


Silkė, silkė ir dar kartą silkė – tikriausiai būtent šis ingredientas sukasi kiekvieno galvoje ir puikuojasi kiekviename šaldytuve Kūčių išvakarėse. Ar rinktis laiko patikrintą receptą, ar išmėginti naują variaciją? Turime pasiūlymą: klasikinį skonį paįvairinkite netikėtu, tačiau nuostabą sukeliančiu modernumo šaukštu. Šventinėje „Kulinarinio detektyvo“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas silkę paguldė į neįprastus patalus. Kartu su avokadais, ryžiais, ikrais ir kitais ingredientais. Nustebinkite ir skoniu, ir patiekimu!

Alfo silkės dubenėlis („donburi“)

1 šaukšto ryžių acto

1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

100 g virtų ryžių

50–80 g naminio majonezo

1 šaukšto liofilizuotų burokėlių

½ šaukštelio vasabio

½ ilgojo agurko

1 prinokusio avokado

1 „matjes“ silkės

1 šaukšto ikrų

Kalendrų lapelių

  1. Sumaišykite actą, DANSUKKER šviesųjį sirupą ir šiuo mišiniu pagardinkite ryžius.
  2. Majonezą sumaišykite su liofilizuotais burokėliais ir vasabiu.
  3. Smulkiai supjaustykite agurką, avokadą ir silkę.
  4. Į dubenėlį sudėkite ryžius, silkę, agurkus, avokadus, įdėkite majonezo ir ikrų. Puoškite kalendromis.

Pamatyti gaminimo procesą galima ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: