naujienos Naujienos

Avižinės košės metamorfozės: skirtingos variacijos su daržovėmis padės alkį nugalėti skaniai ir sveikai (receptai)

Elžbieta Monkevič, žurnalas „Verdu ir kepu“, Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr., 2019-01-02, 7:50


Naujus metus dažniausiai pradedame užsibrėžę naujų tikslų. Galbūt pasižadėjote sau dažniau valgyti košes ar rinktis sveikus ir maistingus pusryčius? Galime jums padėti įgyvendinti tokius siekius ir pristatome net keturis nepaprastai gardžius košių receptus. Šįkart populiariajai avižinių dribsnių košei nusprendėme suteikti naują veidą – šalin saldžias variacijas, išbandykite nestandartinį patiekimą su daržovėmis!

Proporcijos virimui (skaičiuojama tūrio, o ne svorio matais)

Dribsniai – skystis

Skysta košė – 1 : 3–3,5

Pusiau tiršta – 1 : 2,5

Tiršta – 1 : 2

1 porcijai košės užtenka 100 ml dribsnių.

Su avokadu ir pomidorais

85 g avižinių dribsnių

1 šaukštelio ispaninio šalavijo sėklų

130 g pieno

130 g vandens

½ prinokusio avokado

1 prinokusio pomidoro

Šlakelio citrinos sulčių

Saujelės kalendrų ir petražolių

  1. Avižinius dribsnius ir ispaninio šalavijo sėklas užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.
  2. Avokadą supjaustykite riekelėmis. Pomidorą supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis. Viską sumaišykite su kalendromis ir petražolėmis.
  3. Košę patiekite su daržovių garnyru.

Su pestu ir kiaušiniu

80 g avižinių dribsnių

250 g vandens

1 šaukšto žaliojo pesto

Aliejaus (kepti)

1 kiaušinio

Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro vandenyje, dėkite į šaldytuvą.
  2. Ryte užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite. Sumaišykite su pestu.
  3. Iškepkite kiaušinį, uždėkite jį ant košės, pabarstykite druska ir pipirais.
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Su pomidorų „ragout“

85 g avižinių dribsnių

130 g pieno

130 g vandens

200 g vyšninių pomidoriukų

3 „šalotinių“ svogūnų

Aliejaus (kepti)

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio Provanso žolelių

Saujelės špinatų lapų

1 šaukšto kaparėlių

  1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.
  2. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau, „šalotinius“ svogūnus supjaustykite kubeliais. Suberkite svogūnus į keptuvę, pasūdykite, trumpai apkepkite stiprioje kaitroje, įberkite Provanso žolelių.
  3. Suberkite pomidorus, trumpai apkepkite, tada sudėkite špinatus. Kepkite, kol špinatai šiek tiek apvys. Sumaišykite su kaparėliais, sudėkite į keptuvę košę ir viską permaišykite.

Daugiau košių ir kitų gardžių patiekalų receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: