top of page

Aukštaičių ir dzūkų patiekalai atgimė garsių virtuvės šefų rankose

Pasitikdami valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais tęsia renginių ciklą, pristatydami Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. Praėjusį savaitgalį viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis, kviesdami atrasti naujus skonius, suteikiančiais neišdildomą įspūdį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Idėjomis ir patirtimi dalijosi gausus būrys kūrybingų šefų: pasaulio kulinarijos olimpiados aukso medalių laimėtojos Honorata Lyndo ir Liucija Makovska; skonio detektyvas Ruslan Bolgov; „Chef2 Food House“ virtuvės šefas Artūras Braslauskas; Stanislav Kizenevič, Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“; Tomas Mockūnas ir Vykintas Balčius, viešbutis „Grand SPA Lietuva“; Eduardas Radzivilovas, „Mažoji Ragainė“; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“; Svetlana Volkova ir Povilas Bartkevičius „Apvalaus stalo klubas“.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Svečių pasitikimui „Mažoji Ragainė“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas pasiūlė vieno kąsnio antienos užkandėles, gardintas kriaušėmis, vyšnių tyre bei salotas su triušienos dešrelėmis, žemoje temperatūroje virtomis raudonosiomis pupelėmis, karštai rūkyta šonine, romėnų salotomis, kriaušėmis. Virtuvės šefas Stanislav Kizenevič paruošė mini bulvinius blynus su skumbre, putpelių kiaušiniais ir ikrais. Technologė Giedra Sadauskienė pasiūlė atsigaivinti duonos gira. Susirinkusius svečius miško uogų, rabarbarų ir obuolių skonio ledais bei gaiviais gėrimais vaišino „Sangaida“ atstovas Danila Blagoveščenskij.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Virtuvės meistrės Honorata Lyndo ir Liucija Makovska renginio dalyviams iš šviežios karpio filė paruošė aukštaitišką užkandį – lengvai parūkytą karpio slėgtainį su vėžių uodegėlių putėsiais, vėžių padažu, kanapių aliejumi ir agurkų kamuoliukais su krapais, skanino kanapių sėklų ir lazdynų riešutų pabarstukais, puošė aštuonkojų rašalo „coralu“. Skonio detektyvas Ruslan Bolgov pasiūlė dzūkišką užkandį: vištienos filė su koldūnu, įdarytu grybais, gardino riešutais, puošė burokėlių lapeliais.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Restorano „HBH Vilnius“ vadovė Aida Matulevičiūtė gamino šviežią marmurinį ešerį, skanino garšvų blynais, juoduoju alumi su vaisiais, salierais, pienėmis, česnaku. Prie aukštaitiško patiekalo pasiūlė švelnaus skonio gyvo HBH nefiltruoto alaus. Iš šviežios triušienos, pasižyminčios maistingumu ir minkštumu, restorano „Chef2 Food House“ virtuvės šefas Artūras Braslauskas paruošė triušieną su topinambų, bulvių kremu, mėlynąja morka, žirnių spurga, gardino žolelių aliejumi. Dzūkišką patiekalą – jautienos „flank“ didkepsnį su bruknių džemu, grikių rizotu ir kreivabudėmis – gamino Tomas Mockūnas ir Vykintas Balčius, viešbučio „Grand SPA Lietuva“ restorano virtuvės šefai.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Restorano „Apvalaus stalo klubas“ konditerė Svetlana Volkova desertui pasiūlė mini žagarėlius su aviečių duonos kremu, uogomis, karamelizuotais riešutais ir miško uogų skonio ledais.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Užkandžius ir patiekalus virtuvės šefai ruošė pasipuošę stilinga, virėjų poreikiams pritaikyta „Jokado projektai“ apranga. Virtuvės meistrai kūrybines idėjas ir menišką gaminimo patirtį perdavė kalbinami renginio vedėjo – aktoriaus Aleksandro Kleino.

LRVVKA nuotr.

LRVVKA nuotr.


Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija per metus surengs keturis Lietuvos regionų virtuvės pristatymus. Kitas renginys planuojamas rugsėjo 17 d. vidurio Lietuvoje.

Naujausi įrašai

bottom of page