naujienos Naujienos

Aukcione gurmanams – išskirtiniai „burgeriai“ su Kobės jautiena, trumais ir auksu

VMGonline.lt, 2017-07-25, 15:30


Ketvirtadienio vakarą Vilniuje maisto mylėtojai varžysis aukcione, kuriame bus parduoti trys vienetiniai mėsainiai. 19.30 valandą mėsainiai jau bus paruošti aukcionui. Jie bus gaminami iš itin aukštos kokybės produktų, tarp kurių – iki 500 eurų už kilogramą kainuojanti Kobės jautiena iš Japonijos, juodieji trumai, brandinti sūriai, glazūruota ėriuko kulninė ir valgomas auksas.

Aukcionas įvyks gurmė mėsainių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu. Šiuos burgerius ruoš Vilniaus restorano „Drama Burger“ šefai, o patį aukcioną ves VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.

Jo teigimu, paragauti tokių mėsainių bus galima tik vieną kartą gyvenime. „Šios progos pramiegoti tiesiog negalima. Kviečiu visus prisidėti prie unikalios pramogos ir įsigyti ne daiktą, o emociją, kurią sukelia išskirtinis ir, be abejo, skanus maistas“, – sakė A. Ivanauskas.

„Tomahawk“ steiko mėsainis. (Valerijos Stonytės nuotr.)
„Tomahawk“ didkepsnio mėsainis su „Green Slaw“ salotomis, grilintu Manchego sūriu, baziliku, „Four Roses“ viskio BBQ padažu (Valerijos Stonytės nuotr.)

Kulinarinių knygų autorius, radijo ir TV laidų vedėjas bei lektorius prisipažino esąs prisiekęs burgerių gerbėjas. Pastaruoju metu lankęsis Singapūre, Honkonge ir Niujorke, jis teigia, kad Lietuvoje ruošiami mėsainiai yra pasaulinio lygio.

„Labai džiaugiuosi, kad su laiku auga žmonių supratimas apie maistą, o poreikių kartelė vis kyla aukštyn. Mes visi norime valgyti tik skaniausius mėsainius, kurie būtų paruošti iš aukščiausios kokybės produktų. Tai, kad buvo sugalvotas toks aukcionas ir kokie jame bus pateikti mėsainiai, yra geriausias šios tendencijos įrodymas“, – pasakojo A. Ivanauskas.

Kobės jautienos mėsainis su aukso popieriumi padengta „brioche“ bandele, 24 mėnesius brandintu „Parmigiano Reggiano“ sūriu, juodaisiais trumais, svogūnų džemu su balzamiko actu, ančių kepenėlių paštetu „foie gras“. (Valerijos Stonytės nuotr.)
Kobės jautienos mėsainis su aukso popieriumi padengta „brioche“ bandele,
24 mėnesius brandintu „Parmigiano Reggiano“ sūriu, juodaisiais trumais, svogūnų džemu su balzaminiu actu, ančių kepenėlių paštetu „foie gras“ (Valerijos Stonytės nuotr.)

Aukcione, kurio pradžia numatyta 19.30 val., bus patiekti trys mėsainiai. Tai – ėriuko kulno mėsainis, „Tomahawk“ didkepsnio mėsainis su ant grilio keptu Manchego sūriu bei Kobės jautienos mėsainis su aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras.

„Šiuo pirmą kartą rengiamu aukcionu norime akcentuoti gurmė burgerio įvairovę. Festivalyje bus galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą. Visa tai sukurs nepamirštamą šventę maisto mylėtojams“, – teigė vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Trečią kartą rengiamame „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus 16 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster“, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover’s Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“ (buvusi „Šiaurės jūra“), „Pancho“ ir „Tapas“.

Tai - ėriuko kulno mėsainis su grudėtų garstyčių padažu, česnakų „confit“ , grilintais svogūnais, rukola ir ėriuko „gravy“ padažu. (Valerijos Stonytės nuotr.)
Tai – ėriuko kulno mėsainis su grūdėtųjų garstyčių padažu, česnakų „confit“, grilintais svogūnais, rukola ir ėriuko „gravy“ padažu (Valerijos Stonytės nuotr.)

Gurmė (pranc. gourmet) mėsainių festivalis vienija kulinarijos entuziastus, ypatingą dėmesį skiriančius šio patiekalo paruošimui. Gurmė mėsainiai nuo patiekiamų greitojo maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku patiekimu.

Pasaulyje gurmė mėsainių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai virtuvės šefai suvokė, jog burgeris gali būti ruošiamas iš visaverčių, šviežių ar egzotiškų produktų, o jų derinimo galimybės yra beribės. Prieš penkerius metus gurmė mėsainių banga pasiekė ir Lietuvą.

Pasaulines tendencijas puikiai atspindi „Vilnius Burger Fest“ lankytojų skaičius: 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – per 7000.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Pradžia 12 val., aukcionas 19.30 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.


KOMENTARAI:

  • Viktorijai : 2017 07 27 - 08:47

    Laba, radau interneto platybese idomu ivyki :) Dalinuosi


IŠBANDYKITE: