- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
naujiena
Ar gali būti geriau: sotu, bet mažai kalorijų
VMGonline.lt, 2018-01-23, 15:00
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Ką manote apie agurkų rauginimą maišelyje? Kai raugiama be skysčio?
A:Sveiki, šis būdas tinkamas, kai reikia agurkų greitai ir kai jie bus labai greitai sunaudoti. Jeigu norisi ilgiau išlaikyti agurkus, tuomet reikėtų rauginti tradiciškai.
-
K:
Kaip nepervirti makaronų?
A:Sveiki, pirmiaudsia rinkitės geros kokybės makaronus, kietųjų kviečių miltų. Virdama vadovaukitės gamintojo nurodytomis instrukcijomis. Jei norite makaronų ryškiai al dente, tuomet virkite minutę trumpaiu, nei nurodyta, o jei norite minkštesnių makaronų – virkite minutę ilgiau nei nurodyta. Bet ne ilgiau.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 12 12, 13:10 10 kalėdinių patiekalų, kurie prikvies į namus laimę
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2015 12 23, 7:30 Kūčių vakarienė į namus
- 2019 12 13, 16:00 Kalėdinis mamos ir dukters versliukas: siunčia imbierinius linkėjimus!
- 2016 12 28, 14:00 Kur sutikti Naujuosius metus? Restoranų sąrašas
TOP 5 RECEPTAI
„Kaip numalšinti žvėrišką apetitą?“ – šis klausimas aktualus ne vienam. Modeliai dažnai sako, kad rankinėje visuomet nešiojasi bananą. Ar tai tiesa? Nepatikrinę nesužinosime. Šiaip ar taip, mes turime originalesnių minčių! Avokadai, šilkinis tofu (angl. silken tofu), graikiškas jogurtas, lašiša ir obuoliai – produktai, užtikrinantys sotumo jausmą. Pasižymėkite ir tarkite alkiui „sudie“! Apie kiekvieną jų pasakosime plačiau ir dalysimės gardžiu receptu. Pradedam nuo šilkinės tekstūros tofu.
Visų pirma, kas yra tofu? Pamiršusiems primename, kad tai – sojų varškė, kuri gaminama sojų pieną sutraukiant rūgštimi ir druska. Nekaloringą augalinių baltymų šaltinį (100 g – 76 kcal) be galo mėgsta kinai ir japonai. Širdies ir kraujagyslių ligomis šiuose kraštuose sergama rečiau, tad lengvai virškinamą produktą pamėgo ne tik lieknėtojai, bet ir sveikuoliai.
Pavadinimas „šilkinis“ apibūdina produkto tekstūrą, kuri yra kreminė ir labai švelni, nes produktas vandeningesnis nei įprastas tofu. Todėl veganai (ir ne tik) minkštąjį tofu naudoja padažams, sriuboms, ledams, pyragams ir kitiems desertams gaminti.
Žeriam dar šiek tiek pagyrų už geležį, kalcį, magnį, fosforą, vitaminus E, B12.
Šilkinio tofu ir šokolado putėsiai
350 g šilkinio tofu
80 g klevų sirupo arba agavų nektaro, arba medaus skonio sirupo
200 g kokosų pieno
180 g juodojo šokolado
100 g žemės riešutų sviesto
žiupsnelis druskos ir aitriosios paprikos dribsnių
saujelė džiovintų uogų
- Sutrinkite kokosų pieną ir riešutų sviestą, šilkinį tofu ir klevų sirupą kokteilinėje
- Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir sumaišykite su kokteilinės turiniu.
- Supilkite viską į norimas formeles ir padėkite į šaldytuvą sustingti
- Pabarstykite druskos ir aitriosios paprikos. Papuoškite trupintomis džiovintomis uogomis
IŠBANDYKITE:
-
K:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /ar-gali-buti-geriau-sotu-bet-mazai-kaloriju/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 55804 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Tue, 26 Mar 2019 00:33:31 GMT [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 3.234.214.113 [HTTP_X_REAL_IP] => 3.234.214.113 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1576321758.0831 [REQUEST_TIME] => 1576321758 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika
KOMENTARAI: