naujienos Naujienos

Ar esate ragavę naminio majonezo? Jį paruošti kur kas lengviau, nei įsivaizduojate!

VMGonline.lt, 2018-08-24, 13:00


Kiek kartų teko girdėti, kad majonezas labai nesveika? Visiems, norintiems juo mėgautis, siūlome išeitį – pasigaminkite majonezą patys! Ir svečius pavaišinsite, ir nereikės baimintis dėl majonezo etiketėse aptinkamų neaiškių pavadinimų. Viliojantis pasiūlymas, tiesa? O geriausia tai, kad jį pasigaminti kur kas lengviau, nei įsivaizduojate!

Majonezas namuose

Jums reikės:

2 kg augalinio aliejaus

250 g kiaušinio trynių

35 g raudonojo vyno acto

15 g druskos

100 g „Dijon“ garstyčių

100 g vandens (aliejaus ir vandens emulsijos)

1. Trynius, garstyčias ir druską su trupučiu acto suplakame į vientisą masę. Aliejų supilame į indą, įpylę šalto vandens ir likusio acto suplakame rankiniu trintuvu. Padarome aliejaus/vandens emulsiją.

2. Į kiaušinio trynių, garstyčių masę plona srovele pilame aliejaus/vandens emulsiją, viską plakdami.

Jei norite matyti kiekvieną majonezo gaminimo žingsnį, žiūrėkite „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai! Svarbu: visą turinį gali matyti tik registruoti vartotojai.

Nekantraujate pagardinti naminiu majonezu kokį nors patiekalą? Tam puikiai tiks kiaušinis „marškinėliuose“, kurį virti galite išmokti vos per tris minutes.

O jei dievinate Cezario salotas, bet vis nusiviliate ragaudami nevykusias jų interpretacijas, siūlome klasikinį receptą.

Ieškote daugiau galimybių tobulinti kulinarinius įgūdžius ir išbandyti gardžiausius receptus? Registracija trunka vos kelias minutes!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: