naujienos Naujienos

Metas ruoštis Velykoms: tegul ant stalo atsiduria naminis majonezas

VMGonline.lt, 2019-04-11, 18:30


Kiek kartų teko girdėti, kad majonezas labai nesveika? Visiems, norintiems juo mėgautis, siūlome išeitį – pasigaminkite majonezą patys! Ir svečius pavaišinsite, ir nereikės baimintis dėl majonezo etiketėse aptinkamų neaiškių pavadinimų. Viliojantis pasiūlymas, tiesa? O geriausia tai, kad jį pasigaminti kur kas lengviau, nei įsivaizduojate!

Majonezas namuose

Jums reikės:

2 kg augalinio aliejaus

250 g kiaušinio trynių

35 g raudonojo vyno acto

15 g druskos

100 g „Dijon“ garstyčių

100 g vandens (aliejaus ir vandens emulsijos)

1. Trynius, garstyčias ir druską su trupučiu acto suplakame į vientisą masę. Aliejų supilame į indą, įpylę šalto vandens ir likusio acto suplakame rankiniu trintuvu. Padarome aliejaus/vandens emulsiją.

2. Į kiaušinio trynių, garstyčių masę plona srovele pilame aliejaus/vandens emulsiją, viską plakdami.

Jei norite matyti kiekvieną majonezo gaminimo žingsnį, žiūrėkite „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai! 

Siūlome išbandyti ir kitas naminio majonezo versijas: ar esate bandę mangų majonezą? O ar žinote, kaip majonezą paversti rožiniu? Veganams puikiai tiks avokadų majonezas.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: