naujienos Naujienos

Apie tokią magišką vakarienę svajoja kiekvienas Hario Poterio gerbėjas

VMGonline.lt, 2018-01-24, 15:00


Knygų apie burtininką Harį Poterį dvidešimtmečio proga esame domėjęsi, koks yra filmų valgiaraštis. Tačiau negalėjome patikėti sužinoję, kad bus įmanoma tokių patiekalų paragauti autentiškai atkurtame magijos pasaulyje! Be abejonės, už tai teks pakloti šiek tiek šlamančiųjų.

Kalbame apie į šiaurę nuo Londono įsikūrusią „Warner Bros.“ studiją, kuri 2012 m. atvėrė duris ir magiškąjį knygų ir filmų pasaulį padarė dar labiau prieinamą. Tiesa, ne visiems – vakarienėje, apie kurią papasakosime, leidžiama dalyvauti asmenims nuo 18 metų.

Kasmet tris dienas iš eilės, gruodžio 11, 12 ir 13-ąją, organizuojama iškilminga vakarienė Didžiojoje salėje. Įprastai bilietai, kurių kaina viršija 200 svarų, į šį renginį pradedami platinti spalio pabaigoje.

Tik įžengus kiekvienas svečias pasitinkamas su gėrimu ir nedideliais užkandžiais. Nuo 18 val. iki vidurnakčio trunkančioje puotoje užkandis ir pagrindinis patiekalas patiekiami Didžiojoje salėje, kur svečiai susodinami prie 10 arba 12 vietos stalų. Svečiai gali pasivaikščioti po studiją ir iš arti susipažinti su Hario Poterio filmų pasauliu, kuris artėjančių švenčių proga būna papuoštas žiemiškai. Saldžiai vakarienės pabaigai svečiai keliauja į garsųjį 9¾ peroną. Ten skanaujamas desertas ir vyksta šokiai.

Pasirodo, jog tai ne vienintelė proga pavalgyti pas Harį. Išsiaiškinome, kad artimiausiu metu bus organizuojama dar viena vakarienė. Kokia proga? Ogi Valentino dienos! Akivaizdu, kad beveik 500 svarų kaina įsimylėjėlių aistros magiškam J. K. Rowling sukurtam personažui nenumalšino, mat visi bilietai vasario 9 ir 10 d. jau išpirkti.

Gruodžio mėn. vykstančios šventinės vakarienės meniu:

Užkandis: vištienos kepenėlių parfė su obuoliais, cidonijomis ir skrudinta „brioché“ duona (vegetarams – dukart keptas ir uoloje brandintas „Wookey Hole“ čederio sūris, suflė su burokėlių salotomis).

Pagrindinis patiekalas: kepta Norfolko kalakutienos šlaunis, kimšta spanguolėmis, pistacijomis ir kiauliena, šalia – keptos bulvės ir meduje skrudintos daržovės (vegetarams – keptas moliūgas, perlinės kruopos, meduje skrudintos daržovės, traškios bulvės).

Desertai:

Kalėdinis pudingas su brendžio padažu ir karamelizuotais apelsinais

Šokoladinis ir klementinų skonio bavariškas kremas su airišku „Chantilly“ kremu ir pralinų tiuliu

Imbierinis meduolis ir mėlynių desertas su imbiero sausainiu


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: