top of page

Anksčiau nuomojo automobilius – dabar kviečia pavalgyti

Kai staiga norisi pavalgyti sočiai, neretai mintyse iškyla kebabo ar kito panašaus patiekalo vaizdinys. Patys išbandėme – tokius variantus siūlančių vietų tikrai netrūksta, tačiau vos prieš mėnesį sostinėje atsidaręs greito maisto restoranas, kalbama, gali tapti rimtu konkurentu. VMGonline.lt nusprendė pasidomėti, už ką šiai vietai atitenka komplimentai. Gal siūlomi patiekalai ras kelią ir į šių patiekalų skeptikų širdis?

Kaip pasakoja „Tahini. Maistas nuo iešmo“ įkūrėjai Živilė Jelisejeva ir Tomas Jelisejavas, ne vienerius metus jiedu praleido nuomodami automobilius, tačiau mintis imtis verslo maitinimo srityje kirbėjo jau seniai. „Ši sritis mums abiem nauja, o idėja kilo susidūrus su greito ir kokybiško maisto Lietuvoje stygiumi“, – sako Tomas. Vyro mintį pratęsia Živilė: „Keliaujant ne vienoje šalyje teko paragauti tikrai kokybiškų suktinių, po to Lietuvoje jų valgyti nebesinorėdavo. Lūžis įvyko, kai prieš keletą metų, keliaudami po tikruosius arabų kraštus, paragavome jų shawarmos. Nuo to viskas ir prasidėjo.“

Naująją vietą pakrikštyti „Tahini. Maistas nuo iešmo“ nuspręsta visai natūraliai – tokį pavadinimą įkūrėjai sugalvojo svečiuodamiesi pas draugus. „Pats tahinis, tai yra sezamų pasta, mūsų receptūroje labai svarbus ingredientas“, – paaiškina Živilė.

Marko Cechanovičiaus nuotr.


Marko Cechanovičiaus nuotr.


MENIU. Greitas maistas dar nereiškia – nesveikas maistas, įsitikinę pašnekovai. „Pavalgęs neturi jaustis kaltas, neturi jausti, jog pakenkei sau, o tai dažnai nutinka gyvenant miesto ritmu“, – pastebi Tomas ir tuoj pabrėžia, kad jų valgiuose naudojama šviežia mėsa atkeliauja iš nedidelių Lietuvos ūkių, o kasdien svečiams patiekiami tik tą dieną šviežiai gaminami patiekalai.

Falafelių lėkštė (5 Eur). Marko Cechanovičiaus nuotr.


Suktinis su vištiena (5 Eur). Marko Cechanovičiaus nuotr.


„Mūsų virtuvėje viskas sukasi apie kokybę. Čia daug rankų ir daug darbo, kurį atliekame patys drauge su kolegomis. Nuo tahinio gamybos iki mėsos paruošimo ir vėrimo ant iešmo. Mes tikime, kad šis patiekalas (kebabas – aut. past.) Lietuvoje privalo keistis, ir norime būti to pasikeitimo dalimi“, – sako pašnekovas. Pats Tomas jų ruošiamą patiekalą mieliau vadina shawarma.

Kaip atskleidžia vietos įkūrėjai, receptus sukurti padėjo šefas libanietis, ir nors meniu nedidelis, planuojama, kad keli patiekalai papildys jau siūlomų gretas. Kas tai bus, restorano savininkai kol kas palieka paslaptyje. Jei nuspręsite į šią vietą užsukti artimiausiu metu, čia jūsų lauks suktiniai su aviena, jautiena, vištiena bei falafeliais. Jei renkatės lavaše, kaina bus 4–5 eurai, o jei norite patiekiamų lėkštėje ir pagardintų lavašo gabalėliais – 5–7 eurai. Galima pasirinkti ir vaikišką patiekalo porciją lėkštėje. Čia rasite ir humuso, salotų bei bulvyčių.

Marko Cechanovičiaus nuotr.


Marko Cechanovičiaus nuotr.


APLINKA. Greito maisto restorane norinčių prisėsti svečių laukia trys staliukai ir kelios vietos prie baro, tačiau nemaža dalis patiekalų pakuojami išsinešti. Nors šį sezoną lauko terasos naujai atsidariusi vieta įrengti nespėjo, tikisi galimybę pasisėdėjimams lauke suteikti atėjus pavasariui. Kaip pasakoja Živilė, tiek restorano interjerą, tiek receptus kūrė atsižvelgdami į savo skonį: „Mūsų idėja visame restorane ir patiekaluose buvo nuo pat pradžių aiški – mes niekur nevaidiname autentikos. Lietuvoje apskritai sunku gaminti kitų kultūrų patiekalus, nes skiriasi mėsa, daržovės, prieskoniai. Mūsų greito maisto restoranas yra stilizuota Vidurinių Rytų vieta.“

ADRESAS: Naugarduko g. 50, Vilnius

DARBO LAIKAS: I–V 11:00–21:00

„Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page