top of page

Amerikietiški blyneliai: receptas + manekenės Solveigos rekomendacijos iš Niujorko

Vienas fotogeniškiausių ir labiausiai pusryčiams tinkamų patiekalų – amerikietiški blyneliai. Vien pažvelgęs į jų nuotrauką – stirtą purių ir klevų sirupu aplietų blynų, tampi alkanas. Smagiausia, kad šį saldų patiekalą visai nesunku paruošti, jei tik turite laiko ir popierinių rankšluosčių, nes jų prireiks vis išvalyti keptuvei. O jei trokštate TIKRŲ amerikietiškų blynų ir skrendate į Niujorką, patarimų, kur jie patys skaniausi, duos šio patiekalo mėgėja – garsi manekenė Solveiga Mykolaitytė.

Kvapnūs, burnoje tirpstantys amerikietiški blyneliai

Iš tiesų, šiuos blynus žurnalo „Verdu ir kepu“ redaktorė Elžbieta Monkevič dar vadina „nematomais“, mat jie tokie skanūs, kad vos iškepus išgaruoja iš lėkštės, nesvarbu, kam ruošiate pusryčius – būriui vaikų ar smaližiui sutuoktiniui.

3–4 asmenims Gaminimas – 10 min. Kepimas – 30 min.

Tešlai: 300 ml pieno 1 šaukštelio krakmolo 1 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukšto cukraus 1 šaukšto aliejaus + aliejaus kepti 1 kiaušinio 170 g miltų

Cinamono užpilui: 120 ml aliejaus 2 šaukštelių cinamono 50 g rudojo cukraus

1. Tešlai suplakite visus ingredientus. Tešla turi būti tirštesnė nei lietiniams ir truputį skystesnė nei sklindžiams. 2. Atskirai sumaišykite ingredientus užpilui. Užpilą perpilkite į konditerinį maišelį arba indą su snapeliu, kad būtų patogu „piešti“. 3. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, truputį sumažinkite kaitrą ir pilkite tešlos. Ant viršaus „pieškite“ cinamono spiralę. Truputį palaukite, kol blynelio apačia apkeps, ir apverskite. Kepkite, kol iškeps. 4. Nuimkite, popieriniu rankšluosčiu nuvalykite keptuvę, kad nedegtų cukrus su cinamonu. Lygiai taip pat kepkite kitus blynus.

Didžioji Niujorko nuodėmė, kuriai ryžtasi net manekenės

Solveigos Mykolaitytės nuot.

Solveigos Mykolaitytės nuot.


Garsi manekenė Solveiga Mykolaitytė itin daug laiko praleidžia Amerikoje, o ypač – svajonių ir galimybių mieste Niujorke, kuris jai spėjo virsti antraisiais namais. Savaime suprantama, mergina iššniukštinėjo ir skaniausius pusryčius teikiančias maitinimo įstaigas, kol rado tą vienintelę, kurioje meistriškai gaminami jos mėgstami amerikietiški blyneliai.

Solveigos Mykolaitytės nuotr.

Solveigos Mykolaitytės nuotr.


„Taip, žinau, kad blynai, o ypač manekenei, yra nuodėmė. Bet jiems neįmanoma atsispirti! Mėgstu juos nuo vaikystės, nes primena namų kvapą, kai mama rytais kepdavo blynus. O Niujorke šį jausmą patiriu pusryčiaudama „Ruby Tuesday” restorane. Ir nesitikėkite ten tik blynų. Amerikiečiai mėgsta susikrauti į lėkštę vienu metu visko ir daug: blynai + klevų sirupas + kumpis + uogienė + grietinėlė + ledai. Nors prisipažinsiu, kad padavėjui atnešus tokį variantą, vis tiek labiausiai džiaugiuosi sirupu ir uogiene, todėl dabar užsisakau versiją su mažiau priedų. Karališkų pusryčių kaina – apie 10–13 dolerių. Na, ir nepamirškite pridėti 15 proc. arbatpinigių, nes be jų Amerikoje padavėjai galvą nuraus.“

Naujausi įrašai

bottom of page