receptai Receptai

Meta iššūkį mėsainiams: netikėto ir nepamirštamo skonio Alfo žuvainis su plėšyta lašiša

VMGonline.lt, 2018-11-04, 9:30


Egzistuoja ne vienas gardus mėsainio su jautiena ar vištiena variantas, o štai rasti nepaprasto skonio žuvainį yra kur kas sudėtingesnė užduotis. 9-oje „Kulinarinis detektyvas“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas metė iššūkį mėsai ir paruošė išskirtinį žuvainį su plėšyta lašiša. Ar kada įsivaizdavote, kad „burgeryje“ gali atsidurti avokadas ar imbieras? Ir dar kaip gali! Susivieniję su kitais ingredientais, šie sukurs nepamirštamą skonį.

Alfo žuvainis su plėšyta lašiša

Jums reikės:

Apie 150 g lašišos

Druskos

Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

50 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

2 šaukštų žuvų padažo

1 skiltelės česnako

½ žaliosios citrinos sulčių

Šaukštelio tarkuoto imbiero

½ smulkintos aitriosios paprikos

½  avokado

1 pomidoro

2-3 riekelių marinuotos paprikos

Kalendrų žalumos

50 g majonezo

Marinuotų svogūnų

Salotų lapų

2 bandelių mėsainiams

  1. Lašišą iškepkite orkaitėje iki 52 °C – vidinę temperatūrą tikrinkite termozondu, palikite, kad pastovėtų 5-7 min, po to suplėšykite šakute, pasūdykite.
  2. DANSUKKER šviesųjį padažą sumaišykite su žuvų padažų, žaliųjų citrinų sultimis, smulkintais česnakais, imbierais ir paprikomis. Gautą masę sumaišykite su majonezu.
  3. Bandeles mėsainiams paskrudinkite, iš visų sudėtinių dalių sukonstruokite žuvainius.

Mėsainio gaminimo procesą galite pamatyti ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: