top of page

Alfo kebabas: tokią variaciją į savo meniu norėtų įtraukti kiekviena kebabinė


Jau rašėme ir apie garsiausius kebabų taškus sostinėje, ir koks turi būti tikras kebabas, ir netgi apie komiko M. Katlerio kebabinę, tačiau šįsyk turime pasiūlymą tiems, kurie mieste neturi mėgstamos kebabinės arba mieliau tokį patiekalą norėtų pasigaminti savo rankomis. Šeštoji „Kulinarinis detektyvas“ laida buvo dedikuota būtent kebabams, o VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas pristatė nuostabiai skanų kebabą su triušieną.

Alfo ypatingas kebabas su triušiena

Jums reikės:

200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

3 skiltelių česnako

TERRA CRETA aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus

100 g korėjietiškų morkų

100 g marinuotų kopūstų

1 mango

1 raudonojo svogūno

1 ilgavaisio arba 2 trumpavaisių agurkų

30 ml ryžių acto

20 ml DANSUKKER auksaspalvio sirupo

2 viso grūdo tortilijų

  1. Supjaustykite LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė nedideliais gabaliukais. Pabarstykite druska, pipirais. Susmulkinkite česnaką, pabarstykite mėsą. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su TERRA CRETA aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi ir iškepkite.

  2. Jogurtą sumaišykite su sumulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, pasūdykite. , įberkite pipirų ir įpilkite šlakelį DANSUKKER auksaspalvio sirupo.

  3. Korėjietiškas morkas sumaišykite su marinuotais kopūstais ir plonais šiaudeliais supjaustytais mangais, įpilkite šlakelį aliejaus ir išmaišykite.

  4. Raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais, agurką – plonomis riekelėmis. Šiek tiek pamaigykite rankomis, supilkite ryžių arba obuolių actą, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir pasūdykite. Išmaišykite ir trumpam atidėkite.

  5. Tortiliją patepkite padažu, sudėkite keptą triušieną, uždėkite kopūstų salotas, agurkus ir suvyniokite. Dėkite ant įkaitinto grilio pirmiausia siūle į apačią, pakepkite, po to apverskite ir kepkite iš kitos pusės.

Kaip paruošti kebabą pagal šį receptą, galite žiūrėti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page