video

Alfo baklavos keksas: šaltis už lango nė motais, kai orkaitėje kepa šis desertas

VMGonline.lt, 2018-12-02, 9:30


Šalčiui negailestingai žnaibant skruostus, į namus pasibeldė gruodis. Pasitikite jį rytietiškais motyvais viliojančiu baklavos keksu. Šį paprastą, tačiau nepaprastai skanų receptą šio sekmadienio „Kulinarinio detektyvo“ laidoje pristatė VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas. Kai tik keksas prisigers medaus ir apelsinų sirupo, iškart pakvips Kalėdomis, tad toks desertas drąsiai gali tapti jūsų šventinio stalo puošmena.

Baklavos keksas

Jums reikės:

250 ml MALSENA speltų miltų

200 ml MALSENA miltų „Self Rising“

150 ml DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

220 ml pieno

2 kiaušinių

100 g sviesto

Žiupsnelio druskos

1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

Pabarstams:

80 g graikinių riešutų

30 g DANSUKKER cukraus

1 šaukšto SANTA MARIA cinamono

1 šaukšto sviesto

Sirupui:

1 apelsino

1 šaukšto medaus

1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • Visus birius produktus sumaišykite, išskobkite vanilės ankštį ir sudėkite jos sėklytes.
  • Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais.
  • Birias dalis ir skystas dalis sumaišykite.
  • Pabarstams susmulkinkite riešutus, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  • Formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite šaukštu sviesto, suberkite riešutų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą. Kepkite 50 min. iki 165°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Sirupui išspauskite apelsinų sultis ir nutarkuokite apelsinų žievelę. Ištirpinkite sultyse medų ir cukrų. Suberkite žiupsnelį apelsinų žievelės. Gautu sirupu gausiai sudrėkinkite keksą.

Kaip keksas ruošiamas, galite pamatyti ČIA.


KOMENTARAI:

  • Ineta : 2018 12 02 - 14:25

    Sveiki, jei turime speltos ir paprastus kvietinius miltus, kiek reikėtų įdėti kepimo miltelių?

  • Irma : 2018 12 02 - 09:38

    Sveiki. O recepte klaidos nėra? Naudojate spec. kepinių miltus su kildinimo medžiaga ir dar nurodyta 2 a.š. kepimo milteliai. Manau ten turėtų būti vanilinis cukrus (kiek pamenu iš laidos).

    • VMGonline.lt : 2018 12 02 - 10:23

      Sveiki, dėkojame už pastabumą, jau pataisėme:)


IŠBANDYKITE: