- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
patarimaiAlfas Kopenhagoje: širdį pavergė gražiausiu pasaulyje pripažintas restoranas
Alfas Ivanauskas, Kamilė Matusevičiūtė, 2017-10-17, 7:50
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 24, 15:00 Paprastas triukas, kurį privalo žinoti visi avokadų ir gvakamolės skanautojai
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 20, 7:50 Giedrius Masalskis: kodėl jis retai eina į restoranus, o užsukęs į maisto prekių parduotuvę nori verkti
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
TOP 5 RECEPTAI
Vis kalbame apie apdovanojimais nužarstytus restoranus ir juos rūšiuojančias vienos serijos žvaigždutes, o šį kartą viskas bus kiek kitaip. Kopenhagos centre gyvuoja restoranas „Höst“, kuris neturi nė vienos „Michelin“ žvaigždės, bet užtat yra pelnęs tris tarptautinius dizaino apdovanojimus. Reikšmingiausias jų – geriausio šiaurietiško dizaino restorano apdovanojimas, atsiimtas prestižiniuose „Restaurant & Bar Design Awards“ apdovanojimuose Londone. Todėl, kaip suprantate, į jus supančias baltas plytas, betoną, perdirbtą medį, granitą, atsainiai per kėdės atlošą permestą avikailį, reikia žiūrėti kiek įdėmiau. Turėtumėte jaustis taip, lyg valgytumėte Danijos kaime, esančiame uždarose patalpose. Čia apsilankė ir Alfas.
„Viduje viskas labai minimalistiška, daug medžių, augalų. Tikrai iškart pastebi, kad interjeras kurtas labai apgalvotai, žavi net ypatingas netikėtoje vietoje esantis nedidelis langelis, pro kurį gali stebėti virtuvės darbą. Žavus net tualetas, sukaltas iš medinių lentų: ne paslaptis, kad tualetas ir virtuvė – tikrai gali būti šiuolaikiško restorano vizitinės kortelės, – juokiasi Alfas. – Tačiau iš tiesų čia viskas labai labai paprasta, bet kartu ir jauku. O labiausiai žavi žmonės – be deimantų ir maivymosi. Vakarienė pradedama nuo duonos šiene ir išsamaus papasakojimo. Tada – tartaras, paslėptas po dobiliukais ir apibarstytas liofilizuotomis uogomis. Po kiekvieno patiekalo – vis įdomesnis šefo komplimentas. Pagrindinis patiekalas buvo kiauliena su spragintais ir šviežiais kukurūzais. O finalui, kaip visada, tikrai ne vienas desertas, nes Danijoje įprasta ne viename restorane gauti du.“
Vizija. Gastronominis „Höst“ pamatas yra sezoninė skandinaviška virtuvė, kurioje naudojami vietiniai produktai ir tradiciniai maisto ruošimo būdai, atsižvelgiant ne tik į tai, kas šiandien vadinama modernu, bet ir tai, kas ateityje gali laukti skandinaviškos virtuvės. Restorano pavadinimas daniškai reiškia derlių, todėl galite paragauti, kokiu derliumi didžiuojasi skirtingi Danijos regionai: čia yra omaro, jautienos, daniško sūrio, pagaminto prie Šiaurės jūros, ir kitų mažų ūkininkų produktų, tapusių inovatyviais patiekalais.
Meniu. Kaip ir kiti „Cofoco“ grupei priklausantys restoranai, „Höst“ yra vertinamas dėl maisto kokybės ir suprantamų kainų santykio. Galima užsisakyti degustacinį meniu arba iš à la carte meniu. Restoranas ypač rekomenduojamas tiems, kurie dar tik pradeda savo pažintį su šiaurietiška virtuve ir nori pajausti jos skonį. Trijų patiekalų pietūs kainuoja apie 47 Eur (priderinti vynai papildomai kainuos 32 Eur), penkių patiekalų vakarienė su priderintais vynais – apie 120 Eur. Restorano meniu galite peržiūrėti ČIA.
Restoranas „Höst“, Nørre Farigmagsgade 41, Kopenhaga. Restorano „Facebook“ paskyra.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /alfas-kopenhagoje-sirdi-paverge-graziausiu-pasaulyje-pripazintas-restoranas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 46676 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sun, 21 Jan 2018 08:55:32 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.224.44.168 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.224.44.168 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524618432.8387 [REQUEST_TIME] => 1524618432 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai
KOMENTARAI: