top of page

Alfas Kopenhagoje: širdį pavergė gražiausiu pasaulyje pripažintas restoranas

Vis kalbame apie apdovanojimais nužarstytus restoranus ir juos rūšiuojančias vienos serijos žvaigždutes, o šį kartą viskas bus kiek kitaip. Kopenhagos centre gyvuoja restoranas „Höst“, kuris neturi nė vienos „Michelin“ žvaigždės, bet užtat yra pelnęs tris tarptautinius dizaino apdovanojimus. Reikšmingiausias jų – geriausio šiaurietiško dizaino restorano apdovanojimas, atsiimtas prestižiniuose „Restaurant & Bar Design Awards“ apdovanojimuose Londone. Todėl, kaip suprantate, į jus supančias baltas plytas, betoną, perdirbtą medį, granitą, atsainiai per kėdės atlošą permestą avikailį, reikia žiūrėti kiek įdėmiau. Turėtumėte jaustis taip, lyg valgytumėte Danijos kaime, esančiame uždarose patalpose. Čia apsilankė ir Alfas.

„Höst“ nuotr.

„Höst“ nuotr.


„Höst“ nuotr.

„Höst“ nuotr.


„Viduje viskas labai minimalistiška, daug medžių, augalų. Tikrai iškart pastebi, kad interjeras kurtas labai apgalvotai, žavi net ypatingas netikėtoje vietoje esantis nedidelis langelis, pro kurį gali stebėti virtuvės darbą. Žavus net tualetas, sukaltas iš medinių lentų: ne paslaptis, kad tualetas ir virtuvė – tikrai gali būti šiuolaikiško restorano vizitinės kortelės, – juokiasi Alfas. – Tačiau iš tiesų čia viskas labai labai paprasta, bet kartu ir jauku. O labiausiai žavi žmonės – be deimantų ir maivymosi. Vakarienė pradedama nuo duonos šiene ir išsamaus papasakojimo. Tada – tartaras, paslėptas po dobiliukais ir apibarstytas liofilizuotomis uogomis. Po kiekvieno patiekalo – vis įdomesnis šefo komplimentas. Pagrindinis patiekalas buvo kiauliena su spragintais ir šviežiais kukurūzais. O finalui, kaip visada, tikrai ne vienas desertas, nes Danijoje įprasta ne viename restorane gauti du.“

„Höst“ nuotr.

„Höst“ nuotr.


„Höst“ nuotr.

„Höst“ nuotr.


Vizija. Gastronominis „Höst“ pamatas yra sezoninė skandinaviška virtuvė, kurioje naudojami vietiniai produktai ir tradiciniai maisto ruošimo būdai, atsižvelgiant ne tik į tai, kas šiandien vadinama modernu, bet ir tai, kas ateityje gali laukti skandinaviškos virtuvės. Restorano pavadinimas daniškai reiškia derlių, todėl galite paragauti, kokiu derliumi didžiuojasi skirtingi Danijos regionai: čia yra omaro, jautienos, daniško sūrio, pagaminto prie Šiaurės jūros, ir kitų mažų ūkininkų produktų, tapusių inovatyviais patiekalais.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Meniu. Kaip ir kiti „Cofoco“ grupei priklausantys restoranai, „Höst“ yra vertinamas dėl maisto kokybės ir suprantamų kainų santykio. Galima užsisakyti degustacinį meniu arba iš à la carte meniu. Restoranas ypač rekomenduojamas tiems, kurie dar tik pradeda savo pažintį su šiaurietiška virtuve ir nori pajausti jos skonį. Trijų patiekalų pietūs kainuoja apie 47 Eur (priderinti vynai papildomai kainuos 32 Eur), penkių patiekalų vakarienė su priderintais vynais – apie 120 Eur. Restorano meniu galite peržiūrėti ČIA.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Restoranas „Höst“, Nørre Farigmagsgade 41, Kopenhaga. Restorano „Facebook“ paskyra.

Naujausi įrašai

bottom of page