naujienos Naujienos

Sausais pusryčiais viliojęs baras Vilniuje išnyko. Bet yra labai gerų naujienų kauniečiams!

VMGonline.lt, 2018-04-12, 15:00


Vakar prisižiūrėjusius sausų pusryčių reklamų, sukilę prisiminimai mus nuvedė į Vilniuje veikusio pusryčių baro „Pienas ne vienas“ paskyrą socialiniame tinkle. Patys žinote, apie kokį tinklą kalbame (jo autorius JAV kongrese atsiprašė ir 5 valandas atsakinėjo į klausimus dėl nutekėjusių 87 mln. vartotojų duomenų). Bet grįžtame prie naujienos – pamatę užrašą „uždarytas neribotam laikui“ išvydome ir kitą: „Kaune jau greitai.“ Puolėm skambinti dviem frontais!

Pirmiausia prisiskambinome į Kauną. Atsiprašęs, kad pokalbio metu čepsės (nes valgė sausus pusryčius?), prisistatė ir naujasis baro savininkas Domantas Belevičius. Jis tos gerosios rankos, apie kurias Erikas Mališauskas ir Gintarė Pečkytė rašė aukščiau pateiktame pranešime. Mūsų pašnekovas kaipmat patvirtino, kad „Pienas ne vienas“ bus Kaune. Jei niekas nepasikeis, kavinė duris atvers centre, Laisvės alėjoje. Pasmalsavę išgirdome, kad jis ir pats yra kaunietis.

Užsidariusio sausų pusryčių baro interjeras. Valerijos Stonytės nuotr.

Nors telefonu Domantas sakė, kad „laikas – labai reliatyvi sąvoka“ (ir mes neprieštaravome, nes taip sakė ir Albertas Einšteinas, ginčytis neverta), vis dėlto šį bei tą apie atsidarymo datą sužinojome. Ji nekonkreti, bet pusryčiautojus guodžianti: „Arba šios vasaros pradžioje, arba kitais metais. Viskas priklauso nuo to, kaip greitai pavyks susitvarkyti dokumentus.“

Rinkodaristas ir „šiek tiek su šou bizniu“ susijęs šviežiai iškeptas savininkas tikino, kad viešojo maitinimo versle yra naujokas, o idėja jam, kaip ir 10 mėnesių veikusio baro savininkams, kilo apsilankius Londone esančioje „Cereal Killer Cafe“. Tiesa, tuo metu jis dar nežinojo, kad tokia vieta yra Vilniuje. Domantas kreipėsi kaip tik tada, kai Eriko ir Gintarės kavinė skaičiavo paskutines dienas. Sėkmė, ne kitaip!

„Kaune man atidaryti yra paprasčiau, nes žinau tiek čia gyvenančiųjų poreikius, tiek vietas. Vilnius skiriasi nuo Kauno. Bet kuriuo atveju, tokių vietų pasiūla Kaune yra gerokai mažesnė negu Vilniuje“, – paaiškino.

„Cereal Killer Cafe“. Dainiaus Ščiukos nuotr.

Anot jo, Vilniuje veikusioje pusryčių kavinė turėjo kelis trūkumus: „90-ieji, mano akimis, nėra tai, kas trauktų klientą. Plius netikėjau vieta. Kaune noriu atsidaryti centre. Čia klientas skiriasi tuo, kad yra reaguojantis į naujoves, o Vilniuje klientai prie jų yra pripratę.“

Domantas atskleidė, kad kaunietiškoje versijoje keisis baldai, liks tik senojo „Pienas ne vienas“ įranga. Naujosios patalpos bus bent 2 kartus erdvesnės – mažiausiai 80 kv. metrų. Taip pat keisis darbo laikas. Žada, kad bus ilgesnis. Plėsis meniu, tačiau alkoholiu prekiaujama nebus: „Save pozicionuosime ne kaip pusryčių barą, o kaip vietą, skirtą praleisti laiką.“

Vilniaus „Pienas ne vienas“ įkūrėjai Erikas Mališauskas ir Gintarė Pečkytė. Valerijos Stonytės nuotr.

Antrasis skambutis buvo baro įkūrėjams Gintarei ir Erikui. Jie patvirtino, kad Domantui pardavė prekės ženklą – pavadinimą, populiarias soc. medijų paskyras, kai kurią įrangą.

Pora sakė, kad kavinukę uždarė, nes trūko laiko: „Abu dirbome full time darbus, aš dar studijavau, todėl reiškė, kad barui dėmesį skirti galėjome daugiausiai 2–3 valandas per dieną. Supratome, kad tai yra per mažai, norint ne tik turėti barą, bet ir viską daryti kokybiškai. Mums labai svarbi kokybė ir tai, ką galime suteikti klientui. Jeigu patys retkarčiais pradėjome matyti daugiau to, kas mums nepatinka, kaip galėjome tikėtis, kad klientas taip pat bus patenkintas? Todėl, galima sakyti, barą uždarėme dėl kokybės ir laiko trūkumo.“

Baro įkūrėjai nemano, kad ateityje dar kartą imsis verslo viešojo maitinimo srityje – tai viena iš sunkiausių smulkiojo verslo šakų. Be to, kaip sako, neturi didelės aistros maistui.

„Domantas pasirodė patikimas žmogus, tad toks sprendimas ir buvo priimtas. Atiduoti vaiką į kito rankas sunku, bet įdomu bus matyti, kaip tas vaikas augs“, – teigė 90-ųjų dvasią ir šiek tiek pamirštus dribsnius į Vilnių atvežusi pora.

Paklausti, ko palinkėtų Kauno kavinei, įvardijo procesų optimizavimą, aukštą kokybę ir kūrybiškumą. „Linkime neprarasti „Pieno ne vieno“ kalbėjimo tono – tai yra raktas į auditoriją ir vienas pagrindinių išskirtinumų. Iki dabar tikime, kad tai mums stipriai padėjo pritraukiant klientus.“

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: