naujienos Naujienos

Spagečių pinklės: išbandę šias dvi variacijas pagal Alfą ir Agnę, užsinorėsite į Italiją (receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-02-04, 7:50


Šįkart kviečiame pasijusti, kaip Italijoje ir surengti sočią spagečių fiestą. Kad būtų iš ko rinktis, pristatome dvi variacijas iš iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos. O gal išbandysite abi? Net neabejojame, tikri makaronų gerbėjai gali susigundyti tokia idėja.

Agnės siūlomus spagečius su legendiniu „Bolognese“ padažu, kaip sako ji pati,  pagaminti visai nesudėtinga. „Net jei gyvenime nesi nieko gaminęs, o nori pabandyti – vertėtų pradėti nuo „Bolognese“ makaronų. Negana to, makaronai su „Bolognese“ padažu yra iš tų patiekalų, kuris dėžutėje šaldytuve gali stovėti dvi dienas ir jam niekas nenutiks, o kitą dieną jis netgi bus gardesnis“, – patiekalo privalumus vardija ji.

Jei mėgstate išbandyti naujoves ir leistis į eksperimentus, Alfo spagečių apkepas turėtų sužadinti jūsų smalsumą. „Tai tie patys makaronai su „Bolognese“ padažu, tik su daugiau sūrio, užpilti plaktu kiaušiniu ir paruošti formoje“, – paaiškina. Ir priduria, kad toks pateikimas atrodo estetiškai, o makaronai ilgiau išlieka šilti.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Alfo spagečių apkepas (6–8 asmenims)

Jums reikės:

400 g maltos jautienos
1 svogūno
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukšto sviesto
~400 g virtų spagečių
100 g kietojo sūrio + drožlių (papuošti)
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
250 g rikotos
3 kiaušinių
1 šaukštelio džiovintų Provanso žolelių
kelių šakelių šviežių bazilikų
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus

1. Į gerai įkaitintą keptuvę su sviestu ir aliejumi sudėkite jautieną, ją apkepinkite. Paskui sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkeps, sudėkite pomidorų pastą, įberkite druskos, pipirų ir maišydami kepkite apie 5 minutes. Tuomet supilkite konservuotus pomidorus, džiovintas žoleles ir šviežius smulkintus bazilikus. Išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, tarkuotą kietąjį sūrį, kiaušinius ir spagečius. Supilkite mėsos bei pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite.
3. Perdėkite viską į gilesnę kepimo formą, išteptą aliejumi, ir išlyginkite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
4. Patiekite apibarstę sūrio drožlėmis ir bazilikais.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Agnės „Spaghetti bolognese“ (6–8 asmenims)

Jums reikės:

500 g spagečių
500 g mėsos faršo (pavyzdžiui, jautienos arba kalakutienos)
4 skiltelių česnako
2 svogūnų
saujos šviežių bazilikų
2 skardinių luptų smulkintų pomidorų savo sultyse
druskos, pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
150 g tarkuoto parmezano
1 šaukštelis cukraus
½ citrinos

1. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Sudėkite ir apkepkite mėsą. Supilkite pomidorus. Jeigu reikia – įpilkite pusę stiklinės vandens. Įdėkite cukraus. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Atskirame puode išvirkite makaronus. Virdami makaronus vandenį pasūdykite ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kad makaronai nesuliptų.
3. Išvirtus makaronus nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu. Tuomet juos sudėkite į indą, kuriame kepė mėsa.
4. Sumeskite saują stambiai smulkintų bazilikų ir išmaišyti. Patiekite gausiai apibarstę smulkintu parmezanu ir apšlakstę citrinos sultimis.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: