top of page

10 įkvepiančių lietuviškų „Instagram“ paskyrų apie veganišką maistą

Pasaulyje atsisakančių gyvulinės kilmės produktų gretos auga milžinišku tempu. Augalinis judėjimas skinasi kelią ir Lietuvoje, todėl vis daugiau ir daugiau žmonių Lietuvoje tampa veganais. O mes visi puikiai žinome, kad keičiant savo mitybą, ypač pradžioje, kartais pritrūksta idėjų, motyvacijos ar įkvėpimo gaminti. Štai čia mums į pagalbą ateina maisto blogeriai ir influenceriai!

Jeigu jūs turite „Instagram“ paskyrą, jūs, be abejonės, žinote, kad šis socialinis tinklas yra geriausias įrankis semtis įkvėpimo, naujų idėjų ar tiesiog stebėti kitų žmonių gyvenimus. „Instagram“ – tai žymiai daugiau nei vien gražūs paveiksliukai ar kasdienės istorijos. Tai – įkvėpimas, nauji receptai, naujos vietos, nauji žmonės.

Šiandien jums atrinkome 10 geriausių lietuviškų veganiškų arba prijaučiančius veganų idėjoms „Instagram“ paskyrų, kurias privalo sekti ne tik veganai, bet ir visi, kurie neabejingi gardžiam ir skaniam maistui!


Maisto tinklaraštininkė, maisto fotografė bei knygos „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė, geriau žinoma kaip @antmedineslenteles, nėra veganė ir, kaip pati sakė, turbūt niekada ja ir netaps, tačiau tai jai netrukdo savo paskyroje dalytis nepaprastai skaniais, nuostabiai atrodančiais bei lengvai pagaminamais veganiškais receptais.

Verta sekti: jeigu ieškote įkvėpimo gaminti, nes šios fantastiškos nuotraukos jus tikrai įkvėps.


auGalybė yra 2016 metais pradėta kampanija, kurios tikslas – paskatinti Lietuvos restoranus, kavines bei visas kitas viešojo maitinimo įstaigas įtraukti kuo daugiau augalinių patiekalų į savo valgiaraščius. Jų dėka šiuo metu, kompanijos nariai yra 102 restoranai ir kavinės, kurie savo valgiaraščiuose turi bent vieną veganišką patiekalą.

Verta sekti: jeigu ieškote naujų vietų pavalgyti.


Solamita Lukauskė, natūropatinės mitybos terapeutė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė, savo paskyroje kalba apie pozityvią mitybą bei valgymo įpročius. Dažnai dalijasi mintimis apie maisto medžiagas, vitaminus ar mikroelementus bei kodėl jie yra svarbūs mūsų valgiaraščiuose.

Verta sekti: Jeigu norite daugiau sužinoti apie mitybą bei apie tai, ką ir kodėl mes turime valgyti.


Ieva yra biomediciną Esekse studijuojanti bei sportą mėgstanti mergina, kuri dalijasi savo kasdieniu gyvenimu Didžiojoje Britanijoje. Taip pat dalijasi receptais ir vietomis, kur verta pavalgyti, bei naujais atradimais.

Verta sekti: jeigu ieškote motyvacijos.


14 metų Simona Cymbaliukaitė, vegane tapusi 13-os, taip pat turinti ir atskyrą paskyrą @sima.baby.almond, skirtą veganiniaims receptams, kasdieną savo pavyzdžiu įrodinėja, kad nepriklausomai nuo to, kas mes esame ir kiek mums metų, mes kiekvienas esame atsakingi už savo pasirinkimus. Beje, Simona turi ir savo „Youtube“ kanalą Simona C.

Verta sekti: jeigu ieškote įkvepiančių žmonių.


Kristina Starevičiūtė savo receptais ir nuotraukomis įrodo, kad ir vegetariškas ar veganiškas maistas gali būti skanus ir lengvai pagaminamas. Ji kalba apie tai, kaip maistas yra susijęs su mūsų energija, o mūsų energija – su maistu.

Verta sekti: jeigu ieškote receptų, kurie padrąsintų eksperimentuoti savo virtuvėje.


Rima Novikevičiūtė save įvardija kaip holistinės mitybos studentę bei sveiko ir natūralaus maisto entuziastę. Dalijasi daugiausia augalinės kilmės receptais be pridėtinio cukraus ar baltų miltų.

Verta sekti: jeigu ieškote receptų, kurie paskatintų paįvairinti savo kasdienį valgiaraštį.


Aušra Kulypkė yra labai pozityvi bei motyvuojanti asmeninė sveikatingumo trenerė ir jogos mokytoja. Dažnai dalijasi įvairiausiais sporto pratimais ir daug kalba apie sveikos mitybos naudą mūsų gyvenimui.

Verta sekti: jeigu ieškote motyvacijos sportuoti.


Paulė Tamašauskaitė teigia, kad tai, ką kiekvieną dieną dedame į savo lėkštę, turi įtakos mūsų nuotaikai, mintims ir veiksmams. Ir tikrai su tuo negalėčiau nesutikti. Dalijasi išbandytais receptais, idėjomis, atradimais ir mintimis apie augalinę mitybą.

Verta sekti: jeigu ieškote įkvėpimo bei skanių idėjų.


32 metų vyrukas, jaučiantis didžiulį malonumą gamindamas, dalijasi skaniausiais augaliniais receptais, tekstais apie veganizmą, apie jo privalumus ir trūkumus, apie tai, kaip būti veganu šiuolaikiniame pasaulyje, apie kiną, internetą ir šiaip apie gyvenimą.

Verta sekti: jeigu pradedate savo, kaip vegano, kelią ir jums reikia padrąsinimo.

Naujausi įrašai

bottom of page